EL DESAFIAMENT SOBIRANISTA

La independència es cola en un examen de física a la Universitat de Sevilla

Els alumnes d'Electrodinàmica Clàssica es troben un test sobre quant va durar la secessió per a Rajoy i Rivera

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

La independència de Catalunya s'ha colat en un examen de Física de la Universitat de Sevilla. Els alumnes de primer de l'assignatura Electrodinàmica Clàssica es van trobar aquest enunciat:

"Puigdemont va declarar la independència de Catalunya i va suspendre la declaració al cap de vuit minuts, en el sistema de referència en què Barcelona estava en repòs. Mentrestant, Albert Rivera viatjava cap a Barcelona en un tren relativista a una velocitat de de (3/5)c. El president Rajoy viatjava també en un tren a la mateixa velocitat i en la mateixa direcció, però en sentit contrari, és a dir, allunyant-se de Barcelona".

Al text el seguien tres preguntes:

"¿Quant de temps va durar la independència de Catalunya en el sistema de referència de Rivera? ¿I en el de Rajoy?"

"¿Quina era la velocitat relativa entre el tren de Rajoy i el de Rivera?"

"¿Quant diu Rajoy que va durar la independència per a Rivera?"

Notícies relacionades

Segons explica 'El Correo de Andalucía', el professor, Alberto Pérez Izquierdo, no es tractava d'un examen de gran transcendència, sinó d'un test, així que es va permetre la petita innovació. "És un problema de relativitat", explica. I afegeix que, al tenir "omnipresent el tema català", dilluns a la tarda se li va acudir canviar els clàssics exemples de coets que viatgen per una història amb el procés com a protagonista.

Els alumnes, relata el diari, el van advertir d'un error: va fixar en vuit minuts el temps durante el qual la independència va estar vigent, quan consideren que només va ser de vuit segons. Tot plegat, mentre Rajoy està a l'espera que Puigdemont li confirmi si la va declarar o no.