debat sobiranista

Amnistia Internacional demana la llibertat de Cuixart i Sànchez

Reclama la retirada dels càrrecs de sedició contra els presidents d'Òmnium i l'ANC

zentauroepp40564803 the spanish civil guard van carrying jordi cuixart  leader o171016230749

zentauroepp40564803 the spanish civil guard van carrying jordi cuixart leader o171016230749 / SUSANA VERA

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Amnistia Internacional ha reclamat la llibertat "immediata" de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. L'ONG ha publicat un comunicat sol·licitant la retirada dels càrrecs de sedició contra els presidents d'Òmnium Cultural i de l'ANC.

"Demanem a les autoritats que retirin els càrrecs de sedició presentats contra Jordi Sánchez i Jordi Cuixart i que posin fi immediatament a la seva presó provisional. La sedició és un delicte definit d'una manera molt general que comprèn una àmplia varietat d'actes i que, a més, pot comportar penes de fins a 10 anys de presó", ha declarat Esteban Beltrán, director d'Amnistia Internacional Espanya.

Notícies relacionades

Per aquesta organització, referent en la defensa dels drets humans, encara que Sánchez i Cuixart van cridar a concentrar-se davant de la seu de la Conselleria d'Economia "no sembla que animessin els manifestants a utilitzar la violència", de manera que els danys causats a uns vehicles de la policia "no se'ls haurien d'atribuir directament ni indirectament a ells com a organitzadors de les protestes".

"Les autoritats han de protegir el dret dels particulars a expressar la seva oposició a la sentència del Tribunal Constitucional i organitzar reunions públiques pacífiques a favor del referèndum", ha afegit també John Dalhuisen, director per a Europa d'Amnistia Internacional.