PLE A LA CAMBRA BAIXA

Botifarra d'una diputada del PDECat a Toni Cantó al Congrés

Lourdes Ciuró li dedica el gest quan el parlamentari de C's retreu als nacionalistes les seves absències a l'hemicicle

"És el que es mereixia", afirma la dirigent, mentre Rivera parla de "rebequeria" i afirma: "Els colpistes es retraten"

Lourdes Ciuró dedica una botifarra a Toni Cantó. / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Madrid

Toni Cantó (Ciutadans) ha fet enfadar tant aquest dimarts una diputada del PDECat que ella li ha dedicat una botifarra molt visible en plena sessió al Congrés. Lourdes Ciuró ha censurat amb aquest gest la intervenció del diputat del partit taronja en un agre debat sobre l'"adoctrinament" dels alumnes als col·legis catalans.

Cantó defensava a la tribuna de l'hemicicle una moció contra aquest "adoctrinament" i, en un moment del discurs, ha aprofitat per "donar la benvinguda" als diputats del PDECat per haver tornat als seus escons després de dies d'absència a causa del conflicte català. "Voliem proposar que els retirin el sou, però els aviso que venint al final del ple no n'hi ha prou", ha ironitzat.

Aquestes paraules han desencadenat rumors a la bancada del PDECat i la botifarra per part de Ciuró. A les imatges s'hi pot veure com el portaveu del partit, Carles Campuzano, a l'adonar-se, li fa un gest perquè es contingui.

Gest conscient i voluntari

Segons ha explicat després la diputada, la botifarra no se li ha escapat, sinó que ha sigut conscient i voluntària: "És el que es mereixia per falta de respecte".

El president de C's, Albert Rivera, s'ha queixat de l'episodi després a través d'un tuit que ha encapçalat amb l'expressió "els colpistes es retraten".

Notícies relacionades

Després, als passadissos, ha indicat que el problema de l'antiga Convergència és de diners, ja que no va aconseguir constituir grup parlamentari propi al Congrés, cosa que li va suposar perdre una sèrie de subvencions, i ara es veu amenaçada de perdre recursos econòmics per no assistir als plens.

"Això és una rebequeria", ha apuntat Rivera, insistint en la "paradoxa" que a Catalunya el Parlament suspèn els plens mentre que al Congrés els diputats del PDECat hi van a "cobrar" i a insultar altres diputats.