El PNB entrega al PSOE una proposta "raonable" per a la investidura de Sánchez

Els penabistes deixen per a posteriors negociacions un possible pacte de legislatura

undefined32684449 madrid 06 02 2016 politica el secretario general d160206121231

undefined32684449 madrid 06 02 2016 politica el secretario general d160206121231 / J M Prats

1
Es llegeix en minuts
Aitor Ubarretxena
Aitor Ubarretxena

Periodista

ver +

El PNB ha entregat al PSOE una proposta amb les seves exigències per recolzar Pedro Sánchez en la sessió d'investidura. El document, aprovat dilluns per la direcció del partit, ha sigut considerat per l'equip negociador penabista “raonable” i perfectament "assumible" pels socialistes.

El PNB afirma que es tracta d'una proposta seriosa i "sincera", amb la qual busquen un acord i no situar-se en el debat polític o en un escenari preelectoral. A més, remarquen que se circumscriu únicament a la investidura de Pedro Sánchez. D'aquesta forma, qualsevol altre escenari, com un pacte de legislatura, requeriria una negociació diferent, en què introduirien noves demandes.

UN "NOU ESTATUS" PER A EUSKADI

Notícies relacionades

La postura oficial del PNB, reiterada en els últims dies pel seu president, Andoni Ortuzar, és que una negociació de fons requeriria abordar el "nou estatus" per a Euskadi, amb “un fons competencial corresponent, bilateralitat i un dret a decidir reconegut i pactat".

Respecte a la reforma exprés de la Constitució que exigeix Ciutadans, els socialistes haurien aclarit al PNB que reclamen la supressió de les diputacions provincials, una petició que no afectaria les diputacions forals basques ni els cabildos canaris. No obstant, els penabistes segueixen considerant molt complicat coincidir en un pacte amb el partit d'Albert Rivera.