Ciutadans critica que es vulguin "posar fronteres a l'aigua"

El partit taronja censura que s'abordi el PHN "des del punt de vista independentista" i espera l'informe de Brussel·les per posicionar-se

1
Es llegeix en minuts

"No es poden posar fronteres a l'aigua". Amb aquesta frase, el portaveu adjunt de Ciutadans al Parlament, Fernando de Páramo, ha acusat aquest dilluns els independentistes d'utilitzar el sensible tema de l'aigua i el nou Pla Hidrològic Nacional (PHN) aprovat pel Govern.

El representant de C's ha reaccionat d'aquesta manera en la roda de premsa que ha ofert aquest dilluns, en què ha explicat que el seu partit no va anar a la multitudinària manifestació celebrada aquest diumenge a Amposta, que va reunir membres de la Generalitat, dirigents polítics i entitats socials i econòmiques, perquè ho consideren un debat tècnic i no polític.

"Han de ser els tècnics i no els polítics els que parlin. Per això esperem l'informe de la Comissió Europea per posicionar-nos", ha afirmat, alhora que ha admès que és un debat molt important per a les famílies i les empreses, però que s'està difuminant en la discussió política.

De Páramo ha recordat que les forces independentistes que sustenten el Govern ja van introduir l'element independentista en el debat del canvi climàtic: "Ara volen parlar de l'aigua des del punt de vista independentista". "Ciutadans no entrarà en aquest debat polític que afecta un recurs que és de tots i amb el qual també es busca separar-nos", ha afirmat.

PROGRAMA ELECTORAL

Notícies relacionades

Tot i no voler manifestar la seva opinió sobre el PHN fins no tenir l'informe de Brussel·les, és pública la postura del partit taronja sobre la gestió de l'aigua. En el programa amb què va concórrer als comicis del 20-D, C's advoca per centralitzar la gestió de l'aigua, que considera que ha de ser una "competència estratègica nacional", i fugir d'"una visió localista" i "un model insolidari".

Potser aquestes propostes no li van servir d'ajuda per obtenir vots a les Terres de l'Ebre, on a les eleccions només va rebre 6.672 vots, el 7,9% de les paperetes.

Temes:

Ciutadans