Milers de persones surten al carrer a Amposta contra el pla de l'Ebre

La Plataforma en defensa del riu protesta 12 anys després de la derogació del macrotransvasament

Els manifestants protesten contra el nou projecte hidrològic del delta de l’Ebre. / JORDI COTRINA

Els manifestants protesten contra el nou projecte hidrològic del delta de l’Ebre.
amposta

/

1
Es llegeix en minuts
SÍLVIA BERBÍS / AMPOSTA

Milers de persones, en bona part arribades des de diversos punts de Catalunya a més del conjunt de les Terres de l’Ebre, estan convertint Amposta en una marea blava. La Plataforma en Defensa de l'Ebre ha aconseguit traslladar a la resta del país la idea base que un problema de l'Ebre ho és de tots els catalans, i així s'ha forjat una manifestació sense precedents contra el pla hidrològic de la conca que ja ha començat a desfilar pels carrers de la capital del Montsià. L'Ebre, acostumat durant la primera meitat de la dècada passada a protestar contra el macrotransvasament planejat pel govern d'Aznar, torna a la lluita “en defensa pròpia”, afirmava un dels manifestants abans de començar la marxa.

JUNQUERAS I CARME FORCADELL

Notícies relacionades

Darrere d'una pancarta amb el lema ‘L'Ebre sense cabals és la mort del Delta’, membres de la PDE encapçalen la mobilització, que passarà per 1,7 quilòmetres de recorregut urbà. La segueix una segona pancarta amb un missatge directe a Europa: ‘Salvem el riu Ebre i el Delta’, en anglès. Després d'aquesta comitiva blava de capçalera se situa una àmplia representació institucional, encapçalada pel vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, consellers de la Generalitat, eurodiputats, diputats, senadors, alcaldes i càrrecs institucionals.

La marxa, impregnada d'un to festiu, continuarà fins a l'emblemàtic Pont Penjant, on es llegirà un manifest, abans de tancar la protesta amb actuacions musicals. La PDE espera que dilluns la delegació d'eurodiputats que visitarà el delta prendrà nota del rebuig social que desperta el pla. Sosté que contempla massa regadius, per proveir 465.000 hectàrees més que les existents, i obres de regulació, un total de 56, en bona part embassaments, aigües amunt per garantir un cabal ecològic suficient al tram final que permeti mantenir els sistemes ambientals i econòmics del Delta.

Temes:

Amposta