DESPRÉS DEL COP DE PORTA DE RAJOY AL PACTE FISCAL

Mas i Duran es reuneixen aquest cap de setmana per definir l'estratègia de CiU

El president no decidirà res abans d'escoltar la resta de forces al debat de política general de dimarts

Artur Mas i Josep Anton Duran Lleida, durant una reunió de l’executiva de CiU a la seu d’Unió, al juliol.

Artur Mas i Josep Anton Duran Lleida, durant una reunió de l’executiva de CiU a la seu d’Unió, al juliol. / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts

Els líders deCDC i d'UDC, Artur Mas i Josep Antoni Duran Lleida, es reuniran aquest cap de setmana per definir elnou full de ruta de CiU després delcop de porta del Govern espanyol a negociar elpacte fiscal. Fonts de la federació nacionalista han confirmat la cita, però l'han emmarcat en una de les moltes converses que han mantingut els dos líders els últims dies. Sense revelar ni el lloc ni el moment de la reunió, sí que s'ha definit part del seu contingut, ja que servirà perpreparar el pròxim debat de política general, que començarà dimarts al Parlament.

Notícies relacionades

Elpacte fiscal era la principal proposta de CiU per a aquesta legislatura. El cop de porta de Madrid, que es nega a negociar unnou model de finançament en la línia del concert econòmic, reclama un nou full de ruta per part de la federació nacionalista. Com ja va anunciar el president dijous, no prendrà cap decisió transcendental abans d'escoltar la resta de forces polítiques en el debat de política general.

Els contactes entre Mas i Duran Lleida han estat constants, segons fonts de CiU, des de la reunió de dijous entre el president i el seu homòleg espanyol a laMoncloa. La trobada d'aquest cap de setmana entre els dos líders nacionalistes servirà per anar més enllà en l'estratègia política que hauran de seguir a partir d'ara. Sobre la taula hi ha diverses opcions, entre elles unpossible avançament electoral.