CiU prereserva el Sant Jordi per al 23 de novembre i una desena de dates més

La decisió reforça la possibilitat que Artur Mas avanci les eleccions

Artur Mas, en el míting de CiU al Sant Jordi el 26 de novembre del 2010, dos dies abans de les passades autonòmiques.

Artur Mas, en el míting de CiU al Sant Jordi el 26 de novembre del 2010, dos dies abans de les passades autonòmiques. / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts

Convergència i Unió ha fet una prereserva del Palau Sant Jordi de Barcelona per al divendres 23 de novembre i una desena de dates més a partir d'aquest dia fins al mes de juliol vinent, segons han confirmat a EL PERIÓDICO fonts de la direcció de CDC. Tots els dies dels prereservats són divendres, data en què se celebra el míting final de les campanyes electorals. La decisió presa per CiU reforça la possibilitat que el president Artur Mas decideixi anticipar les autonòmiques al diumenge 25 de novembre o unes setmanes més tard.

Els rumors d'un avançament electoral a Catalunya van prendre cos la vigília de l'entrevista entreMas iMariano Rajoy a laMoncloa de dijous passat, i elfracàs de la reunióva servir per alimentar-los. El president no va voler ser explícit després de la reunió, però va donar a entendre que l'anunci es produirà en el debat de política general que s'inicia dimarts que ve al Parlament.

A més, el mateix dijous els estrategs convergents van celebrar una reunió preparatòria dels comicis. La campanya probablement la dirigiranFrancesc Homs, portaveu del Govern, iFrancesc Sánchez, mà dreta d'Oriol Pujol.

Campanya personalista

Notícies relacionades

CiU preveu presentar la cita amb les urnes en termes personalistes per aprofitar que, segons opinen a Convergència,Mas ha capitalitzat el "cabreig català" expressat en lamanifestació de la DiadaDiada.

La campanya de la federació nacionalista se centraria en dos objectius: sumar les comarques delBaix Llobregat i elBarcelonès Nord (graner de vots del PSC) a l'onada independentista i calmar el temor de l'empresariat per la inestabilitat que pugui generar el procés de secessió.