PROPOSTA CONJUNTA

Barcelona i les ciutats de l'entorn metropolità impulsen un festival internacional de dansa

La primera edició del certamen se celebrarà el 2017 a l'Hospitalet, Badalona, Santa Coloma, Sant Adrià, Esplugues i Cornellà

zentauroepp24474802 l hospitalet de llobregat 12 12 2013  tecla sala centre cult161130123000

zentauroepp24474802 l hospitalet de llobregat 12 12 2013 tecla sala centre cult161130123000 / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts

Barcelona s'ha unit a les seves ciutats limítrofes per impulsar conjuntament un festival internacional de dansa, que veurà la llum per primera vegada el 2017 i les representacions del qual es distribuiran per l'entorn metropolità immediat a la capital catalana. El tinent d'alcalde de Cultura de Barcelona, Jaume Collboni, ha apuntat que es tracta d'una proposta que "neix metropolitana amb voluntat internacional" per cobrir un forat existent en l'oferta cultural catalana, ja que no existeix cap altre certamen amb característiques similars.

Notícies relacionades

En primera instància, participaran en la posada en marxa d'aquesta iniciativa les ciutats de Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Esplugues de Llobregat i Cornellà de Llobregat. "Els ciutadans no distingeixen en quin municipi estan quan agafen el metro i van d'un costat a un altre", ha subratllat Collboni, que ha apuntat que aquesta ha de ser la primera de moltes iniciatives culturals compartides entre la capital catalana i les seves ciutats limítrofes.

Amb aquest objectiu s'ha celebrat avui la primera trobada dels regidors de cultura dels municipis esmentats al centre Tecla Sala de l'Hospitalet de Llobregat. Aquesta trobada es repetirà d'aquí un o dos mesos a Badalona, quan els assistents ja posaran sobre la taula un pressupost per al festival internacional de dansa, amb l'objectiu de començar a treballar en la programació. L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, que ha exercit d'amfitriona, ha subratllat la necessitat de potenciar el sector cultural, ja que "genera una economia important" i llocs de treball.