Le Pen plagia part d'un discurs recent de Fillon

La candidata ultradretana a les presidencials franceses ho reconeix i ho justifica

Le Pen va plagiar en el seu míting diversos fragments d’un discurs que havia pronunciat François Fillon. / TWITTER RIDICULETV

1
Es llegeix en minuts

La candidata ultradretana a les presidencials francesesMarine Le Penva plagiar en el seu míting de dilluns diversos fragments d'un discurs que havia pronunciat fa dues setmanes el que va ser el candidat de la dreta, François Fillon. Lluny de negar-ho o matisar-ho, la candidata, a través dels seus portaveus, ho ha reconegut i ho ha justificat a cinc dies de les eleccions.

El compte de Twitter 'Ridicule TV', vinculat a Fillon, va ser el que va descobrir el plagi de diversos passatges del discurs del 15 de maig a Puy-en-Velay de l'ex primer ministre conservador, que va quedar eliminat per a la segona volta dels comicis el 23 d'abril.

Fillon havia lloat llavors la geografia de França i en particular les seves "fronteres terrestres: els Pirineus en primer lloc, que posen França en l'immens conjunt que és el món hispànic i llatí; la frontera dels Alps cap a Itàlia, la nostra germana i, més enllà, cap a l'Europa central balcànica i oriental".

Notícies relacionades

Igualment havia afirmat que si a l'estranger s'aprèn francès, "a vegades a un alt preu, a l'Argentina o a Polònia, si hi ha llistes d'espera per inscriure's a l'Aliança Francesa de Xangai, de Tòquio, de Mèxic o al Liceu francès de Rabat o de Roma, si París és el primer destí turístic mundial és perquè França és alguna cosa més i molt més que una potència industrial, agrícola o militar".

Tot això, i algun passatge més, va ser repetit dilluns davant milers de persones a Villepinte, als afores de París, per Le Pen, en el míting més multitudinari que té programat fins a la segona volta de diumenge.