La jutge envia a la presó el 'hacker' rus reclamat pels EUA

L'Audiència Nacional haurà de decidir si l'extradeix pel pirateig de la campanya electoral nord-americana

És el segon presumpte pirata informàtic detingut a Espanya aquest any

jcarbo34194952 pirata informatico170409173331

jcarbo34194952 pirata informatico170409173331

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

La jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela ha acordat l'ingrés a la presó del programador informàtic de nacionalitat russa Pyotr Levashov, detingut per la policia a Barcelona acusat d'haver participat presumptament en el pirateig que es va produir en la campanya electoral dels Estats Units.

La Sala Penal de l'Audiència Nacional serà l'encarregada de decidir sobre si accedeix a la petició d'extradició formulada pels Estats Units, que disposa de 40 dies des del moment de l'arrest per aportar tota la documentació que consideri necessària per defensar l'entrega.

Una vegada arrestat a Barcelona, per evitar el seu trasllat a Madrid, la titular del Jutjat Central d'Instrucció número 3 va procedir a interrogar-lo per videoconferència divendres mateix. La jutge va acordar el seu ingrés a la presó a l'espera d'extradició.

Notícies relacionades

Els Estats Units han acusat formalment Moscou d'haver piratejat els correus electrònics del Partit Demòcrata nord-americà per ajudar i recolzar el llavors candidat del Partit Republicà, Donald Trump, actual president, extrem negat pel Govern de Vladímir Putin. El Congrés nord-americà està investigant les possibles connexions entre Rússia i membres de l'equip de Trump durant l'última campanya electoral.

SEGONA DETENCIÓ

El programador Lezashov és el segon informàtic rus que ha sigut detingut a Espanya. Al gener, un altre programador de la mateixa nacionalitat i conegut amb el nom de "Lisov" també va ser arrestat pel mateix motiu. El detingut també estava a la llista negra de Washington, que havia donat una ordre de recerca i captura internacional.