Un grup gihadista decapita un ostatge alemany a les Filipines

Abu Saiaf, fidel a Estat Islàmic, reclamava un pagament de 565.000 euros per la vida de Juergen Kantner

monmartinez37469035 mrc  manila  philippines   27 02 2017   philippine national 170227110014

monmartinez37469035 mrc manila philippines 27 02 2017 philippine national 170227110014 / MARK R CRISTINO

1
Es llegeix en minuts

El grup gihadista Abu Saiaf va decapitar l'ostatge alemany Juergen Kantner, de 70 anys, després d'expirar el termini donat pels terroristes per negociar la posada en llibertat del segrestat, ha informat avui la policia filipina.

Ronald "Bato" de la Rosa, director de la Policia Nacional, ha declarat en roda de premsa que l'execució va tenir lloc a la província de Zamboanga, al sud del país, segons el canal ABS-CNB.

"Hem de trobar el cos, però, segons els informes d'intel·ligència, està confirmat", va afegir l'oficial.

Abu Saiaf reclamava un pagament de 30 milions de pesos (600.000 dòlars, 565.000 euros) abans de diumenge a la tarda per alliberar Kantner, segrestat el novembre de l'any passat en aigües de l'estat malaisi de Sabah, adjacent amb el sud de les Filipines.

Durant la captura de Kantner, els atacants van matar a trets la dona de l'alemany, el cadàver de la qual va ser trobat per les autoritats filipines el 7 de novembre al iot en què tots dos viatjaven i on presumptament van ser abordats.

PROLIFERACIÓ DE SEGRESTOS

Abu Saiaf ha intensificat la seva activitat l'últim any amb el segrest de desenes de persones en les aigües del sud-oest de les Filipines i el nord-est de Malàisia, moltes d'elles tripulants d'embarcacions que navegaven per la zona.

Notícies relacionades

El grup gihadista, que ha jurat lleialtat a Estat Islàmic, va decapitar entre l'abril i el juny de l'any passat els canadencs John Ridsdel i Robert Hall després de fracassar les negociacions per a l'alliberament.

Abu Saiaf, creada el 1991 per veterans de la guerra de l'Afganistan contra la Unió Soviètica, té els seus bastions al sud de les Filipines, on se li atribueixen nombrosos atemptats i segrestos amb els quals es finança.