OFENSIVA A L'AFGANISTAN

Tres terroristes moren en un atac suïcida contra un hotel a Kabul

Els talibans han reivindicat l'atemptat amb camió bomba, en què també ha mort un policia

kabul

kabul / WAKIL KOHSAR (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Els talibans han reivindicat un atemptat amb camió bomba contra un hotel de l'est de Kabul (Afganistan) on s'acostumen a allotjar personal militar i treballadors estrangers d'empreses logístiques. En l'atac suïcida han mort tres terroristes i un policia. Quatre agents més han resultat ferits.

Aquest dilluns cap a les 01.30 hores de la matinada s'ha sentit una forta explosió als voltants de l'Hotel Northgate de Kabul, ubicat en una zona residencial per a militars i personal estranger. La policia ha acordonat ràpidament la zona, on s'han seguit sentint tirotejos esporàdics. Un dels terroristes ha mort al detonar la bomba, i dos més, abatuts per la policia.

En un comunicat, els talibans han assenyalat que l'atac forma part de l'ofensiva de primavera, quan van llançar un atac suïcida amb una camioneta plena d'explosius contra l'Hotel Northgate, allotjament "d'invasors americans". "Després que les tanques de seguretat fossin destruïdes per l'explosió, diversos mujahidins armats amb armes lleugeres i llançacoets han entrat a la casa d'hostes i han fet un atac moral contra els enemics", han explicat en un comunicat.

OFENSIVA TERRORISTA

Notícies relacionades

La detonació s'ha sentit fins a uns 20 quilòmetres de distància i ha coincidit amb un tall d'electricitat generalitzat. "La gran explosió ha tingut lloc a l'àrea de Serahi Alokozai, a la carretera de Jalalabad a Kabul, dins del recinte d'una companyia privada", ha assenyalat una font del Departament d'Emergències del Ministeri d'Interior afganès.

Kabul ha sigut escenari de reiterats atacs mortals en els últims mesos. Fa 10 dies hi va haver un mortífer atac de l'Estat Islàmic contra una manifestació de la minoria de l'ètnia hazara, musulmana xiïta, que va deixar 80 morts i més de 300 ferits. L'abril passat, els talibans van llançar un altre atac contra els òrgans d'intel·ligència a la capital que va provocar 64 morts i més de 300 ferits.