El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Els veïns de L'Hospitalet formulen més de 9.000 propostes per millorar els seus barris

El procés 'LH on dels barris' tanca les fases de diagnòstic i visió de barri amb un balanç positiu pel que fa a la participació

Entrada d’un mercat de L’Hospitalet de Llobregat.

Entrada d’un mercat de L’Hospitalet de Llobregat. / AJUNTAMENT DE L'HOSPITALET

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / L'HOSPITALET DE LLOBREGAT

El procés 'LH 'on' dels barris' tanca les seves fases de diagnòstic i visió del barri amb un balanç positiu pel que fa a la participació. A partir d'ara s'inicia la tercera i última fase, que és la de propostes.

Els resultats es van presentar aquest dimecres a la sessió del Consell de Ciutat de L'Hospitalet, que va presidir l'alcaldessa, Núria Marín. Es tracta del màxim òrgan consultiu de participació ciutadana i l'integren representants de les entitats econòmiques, socials, professionals i veïnals de la ciutat.

MÉS DE 9.000 PROPOSTES

Des que es va iniciar al novembre el procés participatiu, s'han recollit un total de 9.394 propostes realitzades per 3.507 ciutadans a través de la plataforma web i altres canals (informadors de carrer, urnes o comunitats de veïns).

Per una altra part, 952 persones han participat de manera presencial en diferents encontres. El procés participatiu ha arribat a ciutadans de totes les edats i de tots els barris de la ciutat.

En la sessió també s'ha donat compte de l'evolució de la prova pilot del pressupost participatiu. Cada districte ha prioritzat les inversions a realitzar fins a un total de 500.000 euros per a cada districte, amb un total de 3 milions d'euros.

A falta de la decisió del Consell del Districte VI (Bellvitge i Gornal), que es reunirà al setembre, la resta de consells de districte han aprovat un total de 56 projectes d'inversions en els barris, que s'aniran executant durant el període 2017 -2019. 

COMISSIÓ DE TREBALL

A més, s'ha fet públic l'informe executiu sobre l'evolució de les feines que realitzen les quatre taules sectorials -Cultura; Desenvolupament Econòmic i Infraestructures; Drets de la Ciutadania i Cohesió Social, i Economia, Treball, Comerç i Formació Professional- i s'ha proposat la creació d'una comissió de treball per a l'estudi del diagnòstic previ a la revisió del Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic (PEPPA) a la ciutat.

 

Notícies relacionades

El Consell de Ciutat consta del Ple (format per 130 persones), la Comissió Permanent, les taules sectorials i les comissions de treball. El presideix l'alcaldessa o la persona en qui delegui i es reuneixi, com a mínim, dues vegades a l'any, per aprovar la memòria anual i l'agenda participativa de l'exercici.

Més notícies de L'Hospitalet a la edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA