El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Les claus de l’esdeveniment

Cavalcada de Reis 2023 a l’Hospitalet: recorregut i horaris

Ses Majestats d’Orient desfilaran amb els seus seguicis per l’Hospitalet per repartir caramels abans de donar pas a ‘la nit més màgica de l’any’

Cavalcada de Reis 2023 a l’Hospitalet: recorregut i horaris

Ayuntamiento de L'Hospitalet

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Reis d’Orient recorreran aquest 2023, com cada any, els carrers de l’Hospitalet de Llobregat el dia 5 de gener. Amb les restriccions de la pandèmia de la covid-19 ja enrere, els ajuntaments podran celebrar aquest any les respectives cavalcades sense preocupar-se que la Generalitat o l’Estat apliquin limitacions que puguin afectar l’esdeveniment en l’últim moment.

D’aquesta manera, Ses Majestats d’Orient desfilaran amb els seus seguicis pels carrers de l’Hospitalet per repartir caramels i recollir les cartes dels nens i nenes més endarrerits abans de donar pas a ‘la nit més màgica de l’any’.

Pots consultar el recorregut de la cavalcada de Reis 2023 a l’Hospitalet de Llobregat al mapa següent.

Els Reis d’Orient iniciaran la cavalcada a les 17.00 hores del 5 de gener després de sortir de la plaça de Francesc Macià i Llussà. Pujaran pel carrer de l’Aprestadora i, a les 17.30 hores, Ses Majestats s’afegiran a la comitiva a la plaça de l’Escorça.

La cavalcada passarà pel carrer de Santa Eulàlia, el carrer d’Enric Prat de la Riba, la plaça de Mestre Clavé i la plaça de l’Ajuntament, on s’espera que arribi a les 19.30 hores.

Una vegada a la plaça de l’Ajuntament, tindrà lloc un espectacle i l’entrega de la clau de la ciutat als Reis Mags d’Orient, que els permet accedir a totes les vivendes de la ciutat i deixar-hi els regals.

La cavalcada es retransmetrà en directe el mateix dia 5 a partir de les 17.30 hores per la Televisió de l’Hospitalet. I, a l’acabar la cavalcada, es podrà revisitar a L’H digital - televisió.

Més activitats

Els Reis d’Orient han tornat a muntar el Campament Reial al parc de les Planes, amb tots els elements que formen part de la cavalcada.

Tot gira entorn de les tres carpes dels Reis, decorades amb ornamentació de la zona de procedència dels seus inquilins. La carpa del rei Melcior prové de les faldes de l’Himàlaia; la de Gaspar, de les terres àrides de l’Orient, i la de Baltasar, de l’Àfrica negra.

Una vegada a dins del Campament, als visitants els esperen els carters amb les bústies per recollir les cartes dirigides als Reis, els recollidors de xumets, la carbonera, la carrossa dels regals, els llits d’anar a dormir aviat perquè no t’agafin els Reis, la xemeneia que treu fum amb el forn del carbó...

Notícies relacionades

Els veïns de l’Hospitalet han pogut disfrutar el campament els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre del 2022 i el 2, 3, i 4 de gener del 2023, de les 17.30 a les 21.00 hores. També l’1 de gener del 2023, de les 18.00 a les 21.00 hores.

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat a EL PERIÓDICO l’Hospitalet