CONSEQÜÈNCIES D'UN ACCIDENT D'AVIACIÓ

Defensa retira el permís de vol a l'Airbus A400M en producció

El president de la filial espanyola viatja de Tolosa a Sevilla en un model de prova

L’Airbus A400M en què viatjava Alonso arriba a Sevilla, ahir.

L’Airbus A400M en què viatjava Alonso arriba a Sevilla, ahir. / AFP PHOTO / CRISTINA QUICLER

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SEVILLA

El ministre de Defensa espanyol, Pedro Morenés, va anunciar ahir que el seu departament ha retirat provisionalment el permís de vol a les unitats de l'avió Airbus A400M que s'estan produint a la factoria de Sevilla després de l'accident de dissabte passat a prop de l'aeroport sevillà i en què van morir quatre treballadors.

Morenés va justificar la mesura al·legant que de moment «no es pot descartar cap hipòtesi» sobre les causes de l'accident fins que hagi finalitzat la investigació. Una de les possibilitats en estudi són defectes en algunes peces de l'avió que s'acobla a Sevilla.

Notícies relacionades

L'actitud prudent del ministeri contrasta amb la mesura adoptada pel president d'Airbus Espanya, Fernando Alonso, que ahir va participar com a enginyer de vol en el viatge d'un Airbus A400M que es va enlairar de Tolosa (França) poc després de les 14:30 hores i va aterrar a Sevilla 50 minuts més tard. Alonso havia explicat dilluns passat en una carta enviada a tots els treballadors de la fàbrica que el «màxim tribut» que es podia dedicar a les víctimes era «continuar desenvolupant i refinant l'extraordinari producte al qual es dedicaven». A la tarda va tenir lloc a la Catedral de Sevilla una cerimònia en honor als treballadors morts.

CAIGUDA BORSÀRIA / El gest d'Alonso va tenir poc efecte en els mercats. Les accions d'Airbus Group van tancar la sessió amb una caiguda del 2,22% a la Borsa de París, fins a cotitzar a 60,7 euros per títol. A Espanya, els títols del consorci europeu, que cotitzen al Mercat Continu, van cedir un 2,25%, després d'haver oscil·lat durant la sessió borsària entre un valor mínim de 59,950 euros i un màxim de 61,750 euros. El consorci manté el seu pla de producció de l'A400M com a avió de transport militar de llarg abast, fins a duplicar aquest any les nou entregues que ja s'han realitzat.