MESURES PER FOMENTAR L'ARRENDAMENT

Vivenda ofereix assegurances per al propietari a meitat de preu

La Societat Pública de Lloguer presenta el nou 'segell Lloguer Segur'

2
Es llegeix en minuts
FRANCISCO J. DE PALACIO / MADRID

Una de les causes de la falta de vivendes de lloguer a Espanya és el temor dels seus propietaris a posar-les en el mercat. Per pal.liar aquest obstacle, el Ministeri de la Vivenda ha decidit que qualsevol propietari d'una casa pugui anar a la Societat Pública de Lloguer (SPA) per contractar el segell Lloguer Segur, que els protegirà enfront de possibles desperfectes originats per l'inquilí, cobrirà l'eventual impagament de la renda i donarà assistència jurídica durant 18 mesos. I a meitat de preu.

En realitat es tracta de dues pòlisses que la SPA posa a disposició dels propietaris que ja tenen cases de lloguer i dels que estiguin pensant a fer-ho. La primera és una assegurança multirisc contractada amb l'asseguradora La Estrella el cost de la qual pujarà a la quantitat d'uns 56 euros, és a dir un 70% més barat que la mitjana del mercat (170 euros), segons el director de la SPA, Alejandro Inurrieta.

PÒLISSA CONTRA ELS IMPAGAMENTS

L'altra assegurança protegirà l'inquilí enfront dels impagaments i oferirà assistència jurídica durant 18 mesos --temps estimat per finalitzar un procés--, mentre que la resta de productes del mercat no acostumen a abastar més d'un any. La SPA té contractada aquesta assegurança amb la companyia alemanya DAS, a un 40% per sota de la mitjana del mercat.

La suma dels descomptes dels dos productes fa que el cost anual de cobrir els riscos de llogar una casa no superi els 200 euros --uns 50 cèntims diaris per a una cobertura de 7.200 euros de renda a l'any--, cosa que suposa un estalvi superior al 50%. Inurrieta va explicar que la SPA ha aconseguit aquests avantatges perquè darrere de la societat pública de lloguer hi ha la garantia de l'Estat.

Per beneficiar-se de les assegurances no cal que el propietari posi la seva vivenda a disposició de la SPA. Aquest servei és independent, encara que Inurrieta va explicar que els arrendadors que lloguen les seves cases a través de la SPA obtenen altres avantatges com una tercera pòlissa, una assegurança de desocupació que garanteix el cobrament de la renda quan se'n va l'inquilí.

CASES BUIDES

La ministra de Vivenda, Carme Chacón, va insistir ahir que aquesta mesura pretén "estimular" els propietaris de cases que les mantenen desocupades oferint-los més garanties i seguretat. S'uneix a les que ja estan vigents, com ara la subvenció de 6.000 euros o a les iniciatives que pretenen agilitzar el desnonament, totes elles explicades a la nova pàgina web del ministeri www.alquilesuvivienda.es i en els dos milions de fullets elaborats per Vivenda i que repartiran els agents de propietat immobiliària i els administradors de finques.

L'EMANCIPACIÓ

Notícies relacionades

Chacón va dir que tot està disposat perquè el primer dia de gener totes les autonomies comencin a gestionar els 210 euros al mes de renda d'emancipació que el Govern atorgarà als joves.

No semblava contenta amb la resistència de les comunitats governades pel PP, que demanen augmentar la renda fins als 240 euros mensuals. Però els va animar a millorar l'exempció fiscal per a l'inquilí a través dels seus pressupostos i, si troben escassa la renda d'emancipació, a complementar-la aportant aquests 30 euros més que han reclamat.

Temes:

Assegurances