El Tour va arribar a la Lieja de Valverde sense la seva bicicleta

El ciclista, operat a Düsseldorf, es perdrà la Vuelta i la resta de temporada

segea39138407 gra068  d sseldorf  alemania   02 07 2017   el ciclista espa170702135130

segea39138407 gra068 d sseldorf alemania 02 07 2017 el ciclista espa170702135130

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

A Eusebio Unzué, mànager del Movistar, se li va fer tard. Es va entretenir a l’Hospital Universitari de Düsseldorf. Acompanyava Alejandro Valverde, operat diumenge a la matinada. Amb Unzué hi havia Eduardo González Salvador, el metge de l’equip i que abans de llicenciar-se en medicina va ser ciclista i curiosament gregari de Miguel Induráin en el primer Tour que el navarrès va córrer el 1987.

Unzué va arribar tard perquè era més important deixar resolta l’estada de Valverde –fins demà estarà hospitalitzat– i ajudar amb els tràmits Natalia, la dona d’Alejandro, que es queda amb el seu marit, després que la cuidadora dels nens (Pablo i Natalia) tornés a Múrcia amb els fills de la parella. Chente García Acosta, director esportiu de l’equip juntament amb José Luis Arrieta (també van ser gregaris d’Induráin), va dormir poc i al despertar se’n va anar de seguida a veure Valverde a l’hospital. «Alejandro ja està animat, però preocupat per l’abast de l’avaria que té. El cirurgià ens va dir que tot havia anat bé».

I és aquí on sorgeix la gran incògnita, la preocupació del Movistar per un ciclista insubstituïble i únic en la seva espècie, un corredor a qui només ha tombat una caiguda després de gairebé dues dècades guanyant en el gran grup. Dissabte, en el fatídic revolt de Düsseldorf on van caure set ciclistes més –un d’ells Ion Izagirre, que també va abandonar, i que avui serà operat a Düsseldorf de les fractures de dues vèrtebres a la zona lumbar–, va patir la lesió més important de la seva carrera esportiva. Només havia passat pel quiròfan el 2006 quan es va trencar la clavícula i va abandonar el Tour. Però la clavícula li suposa a un ciclista una setmana de parada i de seguida a muntar en bici i a punt per competir.

SENSE DATA DE RETORN

Ara es desconeix quan tornarà. «Si fos un altre ciclista tindria incertesa, per l’edat (37 anys), però de Valverde no tinc dubtes», indicava Pedro Delgado des de Barcelona, on retransmet el Tour per a TVE. «Si és bo a la carretera també ho serà per recuperar-se», va dir Alberto Contador a la meta de Lieja, a l’acabar la segona etapa, guanyada per Marcel Kittel, i que ja no va veure la bici de Valverde, precisament quan arribava a la seva ciutat, on ha guanyat quatre vegades la Lieja-Bastogne-Lieja, la degana de les grans clàssiques.

Notícies relacionades

Per ara, haurà de reposar sis setmanes i després començar una recuperació sense data de finalització. Es perd la Vuelta i el que queda de temporada, a menys que Valverde demostri que també és un fora de sèrie en les recuperacions. Però a l’equip no tenen pressa. «Només esperem que torni al nivell que estava abans de patir la caiguda», va implorar García Acosta. Preocupa la recuperació de la ròtula del genoll esquerre, fractura reduïda al quiròfan de l’hospital de Düsseldorf on també li van cosir un tall a la zona de la tíbia esquerra i a la regió anal. No li van tractar la segona fractura, un os del peu que es denomina astràgal que segons els especialistes consultats és complicat de soldar, ja que dona tants problemes com les fractures d’escafoides.

En el terreny esportiu, Nairo Quintana perd el seu millor ajudant i ara haurà d’enfrontar-se tot sol a Chris Froome i companyia. A més a més, el Movistar s’ha quedat sense líder per a la Vuelta, que comença el 19 d’agost.