Valverde, operat a Alemanya

El ciclista murcià pateix dues fractures i el conjunt Movistar tem que es perdi el que queda de temporada

 

  / AP / PETER DEJONG

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Alejandro Valverde està sent operat de la fractura principal que pateix, un trencament a la ròtula de la cama esquerra, aquest dissabte a l'Hospital Universitari de Düsseldorf. El conjunt Movistar ha decidit no esperar i ha autoritzat, amb la conformitat del ciclista, la intervenció quirúrgica aquesta mateixa nit amb la intenció d'accelerar al màxim la recuperació. El corredor murcià també pateix una fractura en l'astràgal, un os del peu esquerre. A més presenta un profund tall en la tíbia de la mateixa cama que no afecta el múscul. Valverde va caure a terra en un revolt quan encara no havia disputat 7 dels 14 quilòmetres de la contrarellotge inicial del Tour.

En un principi, segons ha pogut saber aquest diari, el període de recuperació s'estipula en 40 dies. En falten 48 perquè doni inici la Vuelta on Valverde pretenia anar com a cap de files del Movistar, ja que Nairo Quintana, després de disputar Giro i Tour, posarà fi a la temporada ciclista en unes setmanes. Si l'afectat no fos Valverde pràcticament es podria donar la temporada per acabada, però tots ja saben que el ciclista murcià farà tot el que humanament sigui possible per poder participar en la ronda espanyola, carrera que ja va guanyar en l'edició del 2009.

CONTRATEMPS PER A L'EQUIP

Notícies relacionades

L'accident suposa un fort contratemps esportiu per al Movistar, tant per al Tour --Nairo Quintana es troba ja desprotegit del seu gran suport en totes les etapes-- como per a la Vuelta i la resta de carreres, ja que Valverde aspirava també a finalitzar la temporada 2017 com a número u del món. 

En aquests moments resulta incert aventurar qui liderarà el Movistar a la Vuelta si Valverde no es recupera a temps. Carlos Betancur, el ciclista colombià, es presumeix com una opció però tampoc es descarta que la direcció de l'equip de telefònica canviï d'opinió i decideixi portar la seva gran promesa (sempre sense pressió) Marc Soler a la ronda espanyola.