EUROBASKET-2017

Pau Gasol llança la festa de la selecció

Espanya arrasa la República Txeca amb una altra esplèndida actuació col·lectiva (56-93)

lmendiola39916533 cluj napoca  romania   02 09 2017   pau gasol of spain  c  i170902182110

lmendiola39916533 cluj napoca romania 02 09 2017 pau gasol of spain c i170902182110 / ROBERT GHEMENT

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola / Barcelona

Pau Gasol va demostrar, una vegada més, que en l’àmbit del bàsquet FIBA no té comparació. Ho va fer amb una actuació superlativa (28 punts i 6 rebots en tot just 20 minuts), amb la qual va activar la resta dels seus companys per convertir el triomf de la selecció espanyola a l’Eurobasket davant la República Txeca en una nova festa (56-93), igual que la que es va viure 24 hores abans en el debut.

El conjunt txec no va poder passar de convidat de pedra en la segona exhibició d’Espanya en el campionat europeu, per on transita a un ritme vertiginós, arrasant tot el que troba al seu pas i llançant un missatge poderós que està impactant en els seus rivals.

La selecció està oferint una esplèndida imatge en els seus primers passos a Cluj (Romania), al contrari del que acostuma a fer a l’inici dels grans campionats, en què té una trajectòria va de menys a més. I encara que és molt aviat per fer valoracions, és evident que les sensacions fins ara són molt positives. Demà dilluns tindrà una nova oportunitat per ratificar-les en el partit contra l’amfitrió, Romania, ja que els nois de Sergio Scariolo descansen avui.

«Sabem que la defensa ha de ser molt important al llarg del campionat i que els havíem de pressionar des de bon començament perquè no es repetissin les experiències d’altres tornejos. Sembla que les cosa roden i ens posem un objectiu clar, defensar al màxim i en atac ja sortiran les coses», va dir Ricky Rubio, un dels destacats en la victòria.

Pau Gasol i el mateix Ricky van ser els que van acabar amb l’escassa resistència de la República Txeca abans del descans (27 dels 29 primers punts de l’equip van ser de tots dos). Però la victòria es va fonamentar, un altre cop, en una excel·lent actuació col·lectiva i en un intel·ligent repartiment de minuts per part de Scariolo, que ha aconseguit que tots els jugadors se sentin implicats des de la concentració i es buidin cada vegada que surten a la pista.

En aquesta dinàmica apareixen tan ficats com el qui més els joves debutants, com ara Juancho Hernangómez, Oriola Sastre, que van comptar amb més minuts per l’absència preventiva d’Álex Abrines, amb molèsties al turmell, després de lesionar-se en el primer partit, davant Montenegro.

Notícies relacionades

El domini d’Espanya va ser aclaparador en totes les facetes del joc, sobretot a la zona (50 rebots per 28), i això va deixar més que resolt el pols davant del descans, quan la selecció ja va situar les diferències per sobre dels 30 punts (18-51, m. 18), un marge que va conservar i va augmentar fins al final.

«Per mi la clau és al darrere. Això ens dona més aire per córrer, també ens dona confiança i expressa la generositat del grup», va valorar Marc Gasol, per la seva banda. «Defensivament estem bastant concentrats, ajudant-nos, comunicant-nos. Però ens queda molt per millorar i en això estem, treballant».