Barcelona va acollir 900 gossos i gats abandonats el primer semestre

L'adopció de gossos i felins de gener a juny va ser de 587, 54 més que en el mateix període del 2015

dcaminal35044710 barcelona  10 07 16  sociedad  reportaje sobre la playa de l160811121205

dcaminal35044710 barcelona 10 07 16 sociedad reportaje sobre la playa de l160811121205 / NEUS MASCAROS

2
Es llegeix en minuts

El Centre d'Acollida d'Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) ha donat en adopció 587 gossos gats durant el primer semestre del 2016, la qual cosa significa un augment de 54 adopcions respecte al mateix període del 2015, segons ha anunciat l'ajuntament de la capital catalana. Durant el primer semestre del 2016 han ingressat 906 animals abandonats.

Aquestes xifres suposen un lleuger increment en el cas dels gossos (363 adopcions respecte a les 350 dels primers sis mesos de l'any anterior) i un creixement significatiu en el cas dels felins (224 respecte als 183 del mateix període del 2015).

Tot i que l'abandonament d'animals segueix sent elevat, les adopcions continuen consolidant-se com una de les opcions preferents a l'hora de tenir un animal de companyia. El CAACB és el màxim responsable en matèria de benestar sobre aquests animals i se n'ocupa fins que retroben les seves famílies o poden ser acollits.

SENSIBILITZACIÓ

El 2015 van entrar al CAACB un total de 2.175 animals abandonats (1.491 gossos i 684 gats) i durant el primer semestre del 2016 hi han ingressat 906 (572 gossos i 334 gats).

"Estem molt sensibilitzats amb la tinença responsable d'animals i volem que sigui realment compatible tenir un animal a Barcelona i fer altres usos en els parcs, espais verds i platja", ha assegurat la tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz.

NOU EQUIPAMENT

Així mateix, el consistori ha confirmat que segueix treballant per fer possible la construcció del nou CAACB al terme municipal de Montcada i Reixac, en uns terrenys amb una superfície de més de 90.000 metres quadrats al costat del cementiri de Collserola i que són propietat de l'Ajuntament de Barcelona.

"Volem que Barcelona es converteixi en una ciutat amiga dels animals i per això estem treballant en la millora del CAACB", ha assegurat Sanz. La dirigent ha confirmat que el govern municipal barceloní està fent els últims tràmits del futur espai perquè s'hi puguin iniciar les obres el 2018.

El Ple de l'Ajuntament de Montcada i Reixac va aprovar el 21 de juliol la modificació puntual del Pla General Metropolità que permet la construcció d'aquest equipament, definint els paràmetres urbanístics perquè el centre tingui el mínim impacte sobre l'ambient i el paisatge. Aquesta aprovació possibilita també la requalificació de la resta dels sòls com a forestals amb l'objectiu d'integrar-los al parc de Collserola i modificar el traçat viari per millorar la seguretat viària i l'accessibilitat a les futures instal·lacions en transport públic i privat.

MILLORA DEL SERVEI

Notícies relacionades

A més, el consistori de Barcelona ha comunicat que s'està treballant en la definició d'usos i volumetries, en una anàlisi que serà presentada a les entitats del grup de treball constituït per al seguiment del projecte del Consell Municipal per a la Convivència, Defensa i Protecció dels Animals.

En paral·lel, a l'actual CAACB, situat a la carretera de l'Arrabassada, s'està portant a terme un pla de millora de la gestió i les prestacions mitjançant una inversió de 130.000 euros. En aquest sentit, s'ha reforçat el servei d'etologia, s'ha millorat l'equipament del quiròfan i de la sala de consultes externes, s'han renovat les gàbies d'una quarantena de gats i s'ha creat un espai per allotjar cries i gossos sènior.