EL PARTIT DEL CAMP NOU

El Barça guanya l'Olympiacos com si res

L'onze blaugrana va ser tan superior a un Olympiacos covard que ni tan sols va notar que va jugar mitjà partit amb 10 per l'expulsió de Piqué (3-1)

aguasch40592838 barcelona  18 10 2017      deportes       messi   busquets  171018232848

aguasch40592838 barcelona 18 10 2017 deportes messi busquets 171018232848 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Olympiacos venia entregat, amb un centrecampista (Odjidja) exercint de davanter centre i amb només tres jugadors que havien disputat els dos partits anteriors de la Champions, i es va emportar el que buscava: una derrota digna. No pretenia res més. Al Barça ja li va venir bé trobar-se amb un rival inofensiu una temporada sembrada de mines, i va acabar agraint un xoc plàcid que li va permetre allargar el ple de punts a la Champions.

L’onze grec va brindar tan poca oposició que el Barça va jugar amb deu mig partit sense notar-ho. Piqué va deixar l’equip abans del descans per dues estúpides targetes: una per agafar un rival al centre del camp, al costat de la línia de banda, i la segona per marcar un gol amb la mà a porta buida. L’instint li va jugar una mala passada al privilegiat cervell del defensa blaugrana.

Un insult de rival

El Barça no va notar la inferioritat perquè es va passar més del 60% del temps al camp de l’Olympiacos, atacant, amb poca gràcia i menys eficàcia: va tornar a marcar gràcies a un autogol aliè i va acabar contagiant-se de la nul·litat visitant enmig del furiós xàfec. Només Messi va trencar el tedi amb el seu gol número 100 en competicions europees que va liquidar qualsevol possibilitat que l’Olympiacos guanyés un partit que va donar per perdut abans de començar, en un insult a la competició. 

Segurament al Barça li donarà més maldecaps el Màlaga dissabte que ve, l’últim de la Lliga, que no l’onze grec, campió de 19 de les últimes 21 Lligues. Aterreix pensar en el nivell futbolístic del país. L’equip del Pireu devia ser irreconeixible fins i tot per a Valverde, que el va dirigir tres temporades. El tècnic probablement va sentir un punt de llàstima i pena al veure l’equip tan degradat.

Cantant sota la pluja

Els onze titulars de l’Olympiacos sumaven menys partits de Champions (82) que els que ha jugat Busquets (86), així que la teòrica diferència de nivell era concloent abans de començar. Després es va confirmar en tota la seva extensió. El públic es va entretenir cantant sota la pluja davant les poques coses que passaven a la gespa.

En el primer temps, el procediment del Barça va ser entregar pilotes a Deulofeu, titular i debutant a la Champions, perquè les centrés. I ningú les va rematar, entre l’escassa precisió de l’extrem i la multitud grega a l’àrea. Fins a nou jugadors, més el porter –tots excepte Odjidja, el 'davanter centre'– s’amuntegaven per avortar qualsevol remat local. Nikolaou va ser qui, aquesta vegada, va engrandir la fortuna barcelonista amb els autogols. Només Paulinho, en un cop de cap al travesser, i Suárez, en un mà a mà fallit amb Proto, van acariciar el segon gol abans que Piqué el fes amb la mà.

El manual de Valverde

Innecessàriament però prudentment desconfiat, Valverde va usar el manual i va reparar la sobtada absència d’un dels centrals per col·locar-ne un altre. Va posar Mascherano al camp i va treure Deulofeu, el principal percussor de l’equip en la fase inicial. L’Olympiacos només es va acostar al segon córner que va llançar, al final, i Nikolaou va poder esmenar el seu error marcant a la mateixa porteria del Gol Sud, però en la qual defensava Ter Stegen.

Notícies relacionades

Fins llavors tot va passar sota les mateixes premisses. Deulofeu ja no centrava, però la pilota seguia anant de peu en peu dels barcelonistes, amb l’Olympiacos mirant des de l’àrea, encadenat al seu porter no fos cas que se sentís abandonat. El seu entrenador anava posant titulars habituals, reservats se suposa que per remuntar el vol a la Lliga domèstica, igual que Valverde anava traient els seus per defensar el liderat espanyol.

Ni així es va equilibrar el partit, que va acabar sent una llauna. Messi es va col·locar d’extrem dret, esperant que aparegués una bona pilota, mentre Suárez lluitava per tenir-ne una de decent per rematar. Però li va caure a Digne, tan debutant com Deulofeu aquesta temporada, que sí que tindrà alguna cosa a recordar de la visita de l’Olympiacos.  

Barcelona , 3 - Olympiacos, 1

<strong>Barcelona:</strong> Ter Stegen (s.q.); Sergi Roberto (6), Piqué (4); Umtiti (8), Digne (7); Paulinho (6), Busquets (6), Iniesta (6); Deulofeu (6), Messi (7), Suárez (5). 

Temes:

Champions Futbol