Nova etapa

Fran Llorente abandona RTVE després de tota una vida i fitxa pel Grup Prisa

L’excap d’Informatius de TVE s’encarregarà de dirigir la nova àrea de Vídeo de Prisa

Fran Llorente abandona RTVE després de tota una vida i fitxa pel Grup Prisa
1
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

Fran Llorente emprèn una nova etapa professional. L’històric rostre de TVE abandona la Corporació pública per incorporar-se a Prisa Media, on s’encarregarà de dirigir la seva nova Àrea de Vídeo. Es tracta d’un departament que concentrarà els recursos fins ara dispersos entre les diferents capçaleres del grup. 

A través d’un comunicat, el grup Prisa informa que Llorente s’incorporarà les pròximes setmanes per treballar en coordinació amb els directors editorials dels diferents mitjans, tant de premsa com de ràdio, per al desenvolupament i l’expansió de nous continguts de vídeo. A més, es focalitzarà a rendibilitzar en suports audiovisuals tots els continguts generats per les capçaleres de Prisa. 

Carlos Núñez, president executiu de Prisa Media, explica que aquest nomenament «obeeix a l’objectiu de conceptualitzar i dissenyar nous formats de vídeo per a les plataformes digitals dels mitjans del grup». 

«L’experiència que aporta Llorente en les noves narratives ens permet reforçar de manera decidida la nostra aposta per la generació de projectes innovadors que maximitzin el valor dels nostres continguts i audiències», afegeix. 

La trajectòria de Llorente

Fran Llorente ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional a RTVE, on ha ocupat diversos llocs de responsabilitat com el de Cap d’Informatius de TVE entre els anys 2004 i 2012. En aquell període, els ‘Telediarios’ van aconseguir un gran reconeixement i van ser distingits amb nombrosos premis, tant a nivell nacional com internacional. 

En la dècada dels 90 va crear i va dirigir la primera etapa de ‘La 2 Noticias’, format que també es va encarregar de presentar puntualment. Entre 2007 i 2009 va dirigir el programa ‘Tengo una pregunta para usted’, reconegut amb el premi Ondas. 

Notícies relacionades

A l’àrea de nous formats de TVE va crear i va codirigir, al costat de Santiago Tabernero, els programes ‘Torres y Reyes’ i Alaska y Coronas. També va llançar nous projectes d’innovació com l’episodi de ‘El Ministerio del Tiempo’ en realitat virtual. Els últims anys ha sigut director d’Estratègies Corporatives i director de RTVE Play, impulsant el creixement de RTVE Digital, Playz i el Lab de RTVE

A títol personal ha rebut reconeixements com el premi Javier Bueno, de l’Associació de la Premsa de Madrid, o el premi Vázquez Montalbán, atorgat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya, «com a referent de qualitat, independència i professionalitat en l’àmbit dels informatius televisius».

Temes:

TVE