Entrevista YOTELE

Ane Gabarain i Jon Plazaola tornen a ser mare i fill a ‘Amar es para siempre’: «És un altre grau d’exigència»

Parlem amb els nous protagonistes de la sèrie diària d’Antena 3, que es retroben després del final d’‘Allí abajo’

Ane Gabarain i Jon Plazaola tornen a ser mare i fill a ‘Amar es para siempre’: «És un altre grau d’exigència»

ATRESMEDIA TELEVISIÓN

3
Es llegeix en minuts
Sergio López Martín
Sergio López Martín

Redactor

Especialista en televisió d'entreteniment, realitys, talents, Eurovisió, Melodifestivalen i música

Ubicada/t a Còrdova

ver +

‘Amar es para siempre’ estrena aquesta tarda la seva desena temporada a Antena 3 amb importants novetats. A més d’entrar en la dècada dels 80 després d’un nou salt en el temps, les noves trames de la sèrie passaran per una botiga de joguines on Ane Garabain iJon Plazaola tornaran a ser mare i fill després del final d’Allí abajo’, tot i que d’una manera diferent.

Concretament, els actors bascos interpretaran Carmen Corcuera de Lucas (Garabain) i Raúl García Corcuera (Plazaola), dos dels integrants de la família propietària de la Jugetería Garlo, una de les noves localitzacions d’aquesta nova temporada de la sèrie diària d’Antena 3. YOTELE parla amb Jon Plazaola i Ane Garabain sobre els seus personatges en la nova temporada de ‘Amar es para siempre’.

¿Què heu sentit al tornar a retrobar-vos per interpretar una mare i un fill després del vostre pas per ‘Allí abajo’?

Ane: Ho hem viscut d’una manera natural. És com si mai haguéssim deixat de ser-ho. [Rialles]. No se m’acut millor fill que ell.

Jon: Hem arribat fins i tot a coincidir amb la meva mare biològica. Sempre tenim la broma que són les meves dues mares. És un plaer. A part de tenir el bagatge d’haver treballat junts, sempre és un suport tenir gent pròxima, una cosa molt important, i més si entres en un lloc nou.

El fet d’haver treballat tants anys a ‘Allí abajo’, ¿ha fet que sapigueu el que voleu fer amb un gest o una mirada?

Ane: Sí. Però, a més, la vida és així de capritxosa. Aquesta química es té o no es té, i el Jon i jo la tenim, però tens raó. Tenim tota experiència passada a ‘Allí abajo’ fent de mare i fill. A ‘Amar es para siempre’ ho tornem a fer. Hi ha un plus entre nosaltres.

En alguna ocasió, diversos actors d’‘Amar es para siempre’ han fet picades d’ullet a altres personatges que van fer en el passat. Un exemple és Anabel Alonso recordant la Dory de ‘Buscant en Nemo’. ¿En veurem alguna altra dirigida a ‘Allí abajo’, més enllà de tornar a ser mare i fill?

Ane: ¡Ai, que bonic! Estaria molt bé. Ho tindrem en compte.

Jon: Caldria buscar la manera, però, per exemple, en aquesta ocasió, no fem de bascos. A ‘Amar’ fem de madrilenys de soca-rel. Del barri de Salamanca, a més, però buscarem com fer-ho.

Una de les novetats d’aquesta nova temporada d’‘Amar es para siempre’ és que les trames entren als anys 80. ¿Què us resulta més interessant l’entrada en aquesta dècada?

Jon: Considero que he sigut afortunat que les trames entrin als 80, una dècada a la qual tinc molt carinyo perquè vaig néixer en aquells anys, però també per totes les coses que es movien perquè va ser molt activa en totes les disciplines artístiques. En aquesta temporada veurem molt d’això. Per exemple, en aquella època, la indústria joguinaire estava en auge. Serà un aparador a aquesta creativitat de què parla, a més de tractar temes socials.

Ane: El 1980 jo tenia 17 anys. Llavors, imagina’t. Té una càrrega emocional molt gran perquè em veig fent de ma mare. Després, tots els elements de decorat em transporten. No diré que és nostàlgia, però tinc molt carinyo a aquella època. Era una dècada molt potent en moltes facetes com la política, la social, la cultural...

¿Com serà la botiga de joguines, lloc on transcorreran la majoria de les vostres trames?

Jon: És un lloc molt visual i atractiu. És un somni per a qualsevol nen d’aquella època. Està plena de coses. Et pots trobar des d’un Scaletrix fins a dinosaures i mecanos. És increïble. Les dues o tres primeres trames les vam haver de repetir perquè l’equip s’anava ensopegant amb les coses que hi havia allà.

Ane: És increïble. El departament d’art ha fet una feina impressionant.

¿Heu notat la diferència de passar d’una sèrie setmanal a una de diària?

Notícies relacionades

Ane: Sí, és un altre grau d’exigència. Has de fer més seqüències al dia. A ‘Amar es para siempre’ es parla molt, per tant, has d’estudiar bastant text i ficar-hi moltes hores.

Jon: A la nostra feina hi pots dedicar tot el temps que vulguis. A ‘Allí abajo’, en la primera temporada, fèiem una mitjana de 8 pàgines de guió al dia. Per exemple, aquí a ‘Amar es para siempre’, es fan 32 fulls en tres 3 unitats de gravació. Potser, en la primera, es fan 25 i, en la segona, 25 més. S’està parlant de produir moltíssims minuts en pantalla.

Temes:

Antena 3