A 'CUATRO AL DÍA'

Carme Chaparro, indignada amb els 'okupes de luxe': "¿Els espanyols que paguem un lloguer som tontos?"

La presentadora de Cuatro es va enfrontar a dos okupes de Borox, a Toledo

carme-chaparro

carme-chaparro

1
Es llegeix en minuts

'Cuatro al día' va connectar aquest dimarts amb Borox (Toledo) per parlar dels anomenats 'okupes de luxe', que es defineixen a si mateixos com a "restauradors" perquè arreglen els xalets de les urbanitzacions en les quals entren a viure. "Hi ha 35 vivendes ocupades per propietaris i 32 per okupes", explicava Carme Chaparro abans de donar pas a una de les reporteres del programa que es trobava amb Elaini i Marcio, dos dels okupes.

"Les cases d’aquest carrer estaven destrossades, amb les portes obertes, i com que no teníem on anar, vam venir per aquí", va explicar la dona davant de les càmeres de Cuatro. Ell, per la seva part, va assegurar que no es consideren okupes perquè quan van arribar "estaven sense portes ni finestres". "Aquí no hem trencat res, hem gastat diners. Invertim, som restauradors de vivendes", va afegir. 

"¿A qui li paguen aquest lloguer de 400 euros al mes?", va preguntar la presentadora des de plató. "No paguem lloguer, no tenim clau, entrem i arreglem les coses. Comprem tot el que fa falta, invertim en aquests xalets", va assenyalar Elaini. Després d’escoltar la resposta, Chaparro no va poder ocultar la seva indignació: "¿La resta d’espanyols que paguen hipoteca o lloguer són tontos?".

La dona, que no va entendre la pregunta, va insistir que no paga cap tipus de lloguer, però Chaparro es va encarregar de reformular-la: "Dic la resta d’espanyols, no vostès, que són okupes. ¿La gent que paga el lloguer amb la suor del seu front, que paga una hipoteca i fa les coses legalment... ¿Som tontos? Perquè vostès estan vivint gratis, jo també arreglo casa meva quan es trenca alguna cosa". 

Notícies relacionades

Segons la informació de la reportera, que va remarcar que els okupes no tenen on anar, aquestes persones estan intentant parlar amb l’ajuntament per poder "legalitzar" la seva situació perquè "volen pagar un lloguer social". 

Quan els dos entrevistats van assegurar que estan disposats a pagar el mateix que la resta de propietaris, Chaparro va matisar que "la resta de propietaris no paguen un lloguer social, han pagat per casa seva". Per finalitzar, malgrat el seu enuig amb els okupes, va voler deixar clar que "cal donar-los una solució a aquestes persones que no tenen vivenda"