A LES 22.40

'Comando al sol' descobreix la cara B de Huelva i Segòvia a La 1

segovia8

segovia8

1
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

Aquest dimarts La 1 emet una nova entrega de ‘Comando al sol’. L’espai de reportatges busca a Huelva molt més que platges i llagostins, i entre dunes, boscos de pins i coquetes de gambetes, descobreix un càmping amb glamur, el Rocío Chico i castells de sorra fina en piscines d’aigua blava dins del parc nacional de Doñana. L’espai també viatja a Segòvia i constata que la ciutat és molt més que l’aqüeducte, l’alcàsser i la catedral. Un monestir desconegut, l’antiga presó de Segòvia i el sushinillo són algunes de les sorpreses.

Notícies relacionades

A l’ombra dels pins. Enganxada a 50 quilòmetres de platges, bona part verges, dunes mòbils, maresmes que s’inunden a l’hivern i es dessequen a l’estiu, i boscos de pins que superen els 30 metres d’altura, tenen la seva casa d’estiueig la Inés i el Santiago. Són els conserges d’un glamping, o el que les agències de viatges denominen càmping amb glamur. A ell hi van famílies joves amb nens buscant tendes de campanya amb nevera i aire condicionat. Els turistes que viatgen a la cara B de Huelva no només es refresquen a les platges de l’Atlàntic, sinó que fan castells de sorra i es remullen en piscines amb forma de cacauet.  Miguel ofereix passejos en camell per les dunes del parc nacional de Doñana, mentre els 17 burros bombers del Luis desbrossen la muntanya. I el José aprofita la tirada estiuenca per oferir un ‘Rocío Chico’ als turistes que s’acosten a descobrir aquests mesos de la cara menys desconeguda de la província.

La cara B de Segòvia, a vista d’ocell. ‘Comando al sol’ puja els 190 esglaons que comuniquen la ciutat de l’aqüeducte amb la torre de la catedral. El José María, el guia d’un dels grans emblemes de Segòvia, ajuda a divisar des del campanar els secrets que amaga la ciutat i l’antiga presó de Segòvia. A les seves cel·les, ara escenaris de pel·lícules, encara poden contemplar-se les lliteres de tir en les quals penaven els reus. Llocs abans prohibits ara oberts al turista, com la pensió on va viure Machado el seu amor clandestí.  A pocs metres, la Pilar deixa bocabadats els viatgers que s’endinsen al monestir de San Antonio el Real. És la guia d’aquest antic palau del segle XV, una joia amagada amb teginats i sostres impactants que molt pocs coneixen.

Temes:

TVE