Violència de gènere

Investiguen com a violència masclista dos assassinats a Sòria i Barcelona

Investiguen com a violència masclista dos assassinats a Sòria i Barcelona
1
Es llegeix en minuts

La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere investiga com a possibles casos de violència masclista els assassinats de dues dones a Barcelona i Sòria i, si es confirmen, el nombre de dones que han perdut la vida en mans de les seves parelles o exparelles des de començament d’any ascendiria a 47, i a 1.180 des del 2003.

El desembre està sent un mes especialment tràgic, amb 7 assassinats masclistes (9 si es confirmen aquests dos últims casos), així que elMinisteri d’Igualtat convocarà d’urgència un comitè de crisi per abordar amb les comunitats autònomes i els ministeris implicats què ha fallat perquè s’hagin perpetrat els últims crims.

Notícies relacionades

Mentrestant, la delegació del Govern contra la Violència de Gènere recull informació sobre la mort d’una dona de 44 anys; el seu cadàver va ser trobat diumenge passat després de l’incendi de la seva vivenda a la localitat soriana de Matamala de Almazán.

També s’investiga com a possible cas de violència masclista l’assassinat d’una dona de 67 anys a Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona); el seu cos va ser trobat aquest dilluns a l’interior de la seva vivenda amb signes de violència. Els Mossos d’Esquadra han detingut la seva parella, un home de 69 anys, com a presumpte autor de la mort.