VIOLÈNCIA MASCLISTA

Detingut l’exmarit de la dona el cos de la qual va aparèixer en un contenidor de la Granada del Penedès

  • La policia havia arrestat el mateix 4 de març el germà de la víctima però ara han detingut també el seu exmarit, a qui a més consideren autor material dels fets

  • El nou sospitós ha convertit el cas en un assassinat masclista i aquesta dona en la cinquena que enterra la violència de gènere aquest 2022

Detingut l’exmarit de la dona el cos de la qual va aparèixer en un contenidor de la Granada del Penedès

GOOGLE STREET VIEW

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra han arrestat l’exmarit de la dona el cos de la qual va ser trobat el 4 de març passat dins un contenidor d’escombraries de la població de la Granada del Penedès (Barcelona). Aquell mateix dia, els investigadors van arrestar el germà de la víctima. I el cas, aparentment, es va donar per aclarit. El 28 d’abril passat, no obstant, la policia catalana va arrestar també l’exmarit de la dona. Aquest dimecres ha comunicat que considera que l’exparella és en realitat l’autor material d’aquesta mort.

La notícia que qui hauria mort suposadament la dona va ser en realitat l’exmarit ha convertit el crim en un nou cas de violència masclista. I a la dona, María del Carmen, en la cinquena víctima que la violència masclista a Catalunya enterra aquest 2022.

Un cos en mal estat

Feia temps que la María del Carmen estava desapareguda. Diversos dies. I el seu cos va ser trobat per un veí a les onze del matí del dilluns 4 de març, dins un contenidor disposat en la confluència dels carrers de Pau Casals i de l’Estació de la Granada del Penedès. Estava esquarterat i amagat en bosses d’escombraries. El veí va donar la veu d’alarma.

Notícies relacionades

Els investigadors de seguida van relacionar el cos amb el de la desapareguda María del Carmen. I el mateix dia van deduir que qui havia deixat les bosses d’escombraries que contenien les seves restes mortals era el seu germà. El van arrestar perquè afirmava que havia anat a casa de la seva germana, que seguia en parador desconegut, havia trobat unes bosses que feien pudor, va creure que es tractaria del cos d’un senglar i va decidir desfer-se’n al contenidor més pròxim al domicili. Ni els investigadors ni el Jutjat d’Instrucció 4 de Vilafranca del Penedès (Barcelona) van creure el seu relat i va ingressar en presó preventiva. Per a la societat, també per a la premsa, el cas semblava tancat. Però la investigació, les diligències de la qual s’han mantingut en secret fins ara, van seguir. I el 28 d’abril passat, els investigadors van arrestar també l’exmarit de la dona. El mateix jutjat també el va enviar a la presó. Els dos homes haurien participat del crim, segons fonts policials.

La cinquena víctima

La cinquena víctimaAquesta última detenció, la de l’exmarit, ha suposat un gir inesperat en el cas, que ha passat a ser un homicidi de caràcter masclista. El jutjat de Vilafranca del Penedès ha cedit el cas a un d’especialitzat en la violència de gènere. La María del Carmen és la cinquena víctima de la violència masclista aquest 2022 a Catalunya. Les quatre anteriors van ser assassinades el 19 de febrer a Martorell, el 21 de març a Barcelona, el 15 d’abril a Vilanova del Camí i el 19 d’abril a Lloret de Mar. En aquest últim crim, el de Lloret, també va morir assassinada una filla de 16 anys. És a dir, en realitat, el present any ja hi ha hagut sis víctimes.