Memòria Històrica

Vilanova prepara diverses activitats de Memòria Històrica fins al mes de maig

La Comissió de Memòria Històrica de l’Ajuntament ha organitzat xerrades, presentacions de llibres, exposicions i teatre en col·laboració amb diferents organitzacions locals

Vilanova prepara diverses activitats de Memòria Històrica fins al mes de maig

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després de l’èxit de les activitats de Memòria Històrica portades a terme entre el gener i el març d’aquest any, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú continua amb la iniciativa programant una sèrie d’activitats entre els mesos de març i maig.

La Comissió de Memòria Històrica de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha organitzat xerrades, presentacions de llibres, exposicions i teatre en col·laboració amb diferents organitzacions locals.

Hi participen Garraf per la República, l’Associació de Dones La Frontissa, l’Aula d’Extensió Universitària, el Proyecto Buchenwald i l’Arxiu Comarcal del Garraf, així com el Teatre Principal, el Museu del Ferrocarril i la xarxa de centres cívics municipals.

Una comunitat conscient i implicada

El regidor de Memòria Històrica, Adrià Guevara, afirma que a Vilanova i la Geltrú hi ha moltes persones i entitats compromeses amb la memòria històrica.

«Comptem amb una comunitat conscient i implicada, amb interès a treballar en la memòria històrica tant de manera individual com col·lectiva, i la programació d’activitats com aquesta brinda l’entorn ideal per fer-ho», afirma Guevara.

El 14 d’abril es commemorarà la 2a República

Aquest divendres 10 de març es presentarà el llibre ‘Coratge sota el foc’, d’Helena G. Vancells, a càrrec de l’Amical de Brigadistes Internacionals.

El diumenge 12 es podrà disfrutar de l’obra de teatre«Quanta, quantaguerra», adaptació de l’obra de Mercè Rodoreda.

Notícies relacionades

I el 14 d’abril comencen els actes entorn de la commemoració de la Segona República, amb la xerrada ‘La primavera republicana’ a càrrec d’Albert Tubau, i l’acte institucional d’homenatge a la República el dissabte 15 a la platja de la República.

Llegeix totes les notícies de Vilanova i la Geltrú a EL PERIÓDICO Vilanova