Impostos

L’oposició de Vilanova i la Geltrú tomba la proposta dels impostos locals de l’any vinent

Els grups retreuen a l’executiu que no rebaixi el rebut de les escombraries malgrat el retard del nou model de recollida porta a porta

L’oposició de Vilanova i la Geltrú tomba la proposta dels impostos locals de l’any vinent

ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’oposició en bloc ha tombat la proposta d’ordenances fiscals de 2023 plantejada pel govern de Vilanova i la Geltrú en el ple de dilluns a la nit.

PSC, Capgirem-CUP, Cs i Som VNG han votat en contra de la congelació dels impostos i de la incorporació de noves bonificacions. Els partits han retret al govern d’ERC i JxCat que no hagi incorporat les seves propostes.

També van recriminar que no es rebaixi el rebut de la recollida d’escombraries, que aquest any s’havia pujat un 20% per la implantació del servei porta a porta sense que s’hagi arribat a desplegar ni es faci el 2023 perquè s’ha de refer el concurs públic.

La falta de redistribució dels tributs en funció de les rendes ha sigut una altra de les crítiques repetides per l’oposició.

Els tributs quedaran congelats

La modificació de les ordenances fiscals era el primer gran debat que afrontava el govern des de la seva minoria, després de la sortida de l’executiu dels exregidors de Capgirem-CUP.

La no-aprovació dels tributs de l’any vinent suposa, de facto, la seva congelació: queden en punt mort les bonificacions que l’executiu volia incorporar en matèria d’estalvi energètic i sostenibilitat, entre d’altres.

Notícies relacionades

El govern apunta que no hi ha temps legal de plantejar una nova proposta de tributs locals per al pressupost de l’any vinent.

Llegeix totes les notícies de Vilanova i la Geltrú a EL PERIÓDICO Vilanova

Temes:

Impostos