Obres

Comença la conversió en zona de vianants de la rambla Modolell de Viladecans

Han arrencat les obres que permetran disfrutar del passeig sense la presència de cotxes, així com dels carrers adjacents fins a l’avinguda de la Generalitat

Comença la conversió en zona de vianants de la rambla Modolell de Viladecans

ayuntamiento de Viladecans

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dilluns 6 de març va començar la transformació d’un dels espais més icònics del Barri Antic de Viladecans (el Baix Llobregat): la rambla de Modolell. Han arrencat les obres que permetran disfrutar del passeig sense la presència de cotxes, així com dels carrers adjacents fins a l’avinguda de la Generalitat. Amb aquesta actuació, els eixos per als vianants del centre de la ciutat arribaran a una longitud de gairebé 2,5 quilòmetres.

La reforma, a càrrec de l’empresa Construcciones Benjumea, té un cost de 4,2 milions d’euros i una durada d’un any. Amb la reforma, es reurbanitzarà l’espai entre l’avinguda de la Generalitat i el carrer de Santa Teresa. La transformació entre aquest carrer i el de la Mare de Déu de Sales, el 38% restant del projecte, es realitzarà més endavant, quan el recinte de l’Escola Àngela Roca canviï d’ús.

Una rambla sense cotxes

La nova rambla tindrà el paviment a un únic nivell a l’ample de tot el carrer, per la qual cosa només hi podran accedir de passada els vehicles de veïns, activitats comercials i serveis. L’accés estarà controlat per càmeres de lectura de matrícules. Els contenidors de residus, i les zones de càrrega i descàrrega i d’estacionament regulat (zona blava) es traslladaran majoritàriament a carrers adjacents després de la reforma.

Les obres, que es fan per trams, s’inicien ara pel carrer de l’Antiga Riera i el passatge de la Unió, pels quals des d’aquest 6 de març només es pot circular per accedir als guals.

En un parell de mesos es farà el mateix amb el tram de la rambla entre l’avinguda de la Generalitat i el carrer de les Sitges. I, després de l’estiu, s’emprendrà la reforma (i les restriccions de trànsit) al tram central de la rambla, entre els carrers de les Sitges i de Santa Teresa. L’objectiu és dur a terme aquesta última actuació en dues fases per minimitzar les afectacions a les terrasses de l’hostaleria.

Notícies relacionades

Ara, els vehicles procedents dels carrers Muntanya i Sitges han de fer un recorregut alternatiu per accedir a la C-245, pujant la rambla en sentit muntanya per anar cap a l’avinguda de Francesc Macià.

Llegeix totes les notícies de Viladecans a EL PERIÓDICO Viladecans

Temes:

Viladecans