Sanitat

L’Hospital de Viladecans treballa en un pla pilot de detecció precoç del càncer de pell

Es tracta d’un projecte basat a dotar d’eines l’assistència primària perquè puguin realitzar un diagnòstic i un tractament des de l’inici

L’Hospital de Viladecans treballa en un pla pilot de detecció precoç del càncer de pell

Hospital de Viladecans

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Hospital de Viladecans (Baix Llobregat) treballa en un pla pilot de detecció precoç del càncer de pell, dirigit pel servei de dermatologia del centre. Es tracta d’un projecte pilot basat a dotar d’eines l’assistència primària perquè puguin realitzar un diagnòstic i un tractament des de l’inici.

El projecte es va presentar la setmana passada en l’acte on l’Associació Viladecans contra el Càncer entregava a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) un xec de 25.000 euros per ajudar en el finançament de la recerca contra el càncer hereditari.

En aquest sentit, el pla del centre de Viladecans rebrà diferents aportacions econòmiques de la mateixa associació. Yolanda Fortuño, cap de servei de dermatologia de l’Hospital de Viladecans, va presentar el projecte per a aquest any 2023 i va assegurar que el suport de l’entitat viladecanenca «ens podrà ajudar a impulsar un pla pilot per potenciar la detecció precoç dels càncers de pell des de l’assistència primària i el seu tractament, una cosa molt important perquè els melanomes són un càncer molt agressiu i el 2040 es preveu que ja siguin el primer tipus de càncer entre els homes».

Notícies relacionades

Fortuño va voler remarcar que amb la recaptació «s’ajudarà a aconseguir el material tecnològic necessari per prendre imatges en les consultes i formar els professionals per utilitzar-lo».

Llegeix totes les notícies de Viladecans a EL PERIÓDICO Viladecans