Recursos

L’Hospital de Viladecans donarà els excedents alimentaris a entitats socials de proximitat

Una vegada per setmana, s’entregaran a la Fundació Banc de Recursos i Rezero les racions sobrants de la cuina de pacients

L’Hospital de Viladecans donarà els excedents alimentaris a entitats socials de proximitat

hospital de viladecans

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Hospital de Viladecans (el Baix Llobregat) ha firmat un conveni amb la Fundació Banc de Recursos i Rezero, en el marc del projecte Pont Alimentari, amb què es faran arribar els excedents alimentaris que es produeixen a les plantes d’hospitalització a la Fundació Càrites Viladecans, entitat sense ànim de lucre que atén persones en situació de vulnerabilitat de Viladecans i Sant Climent.

Una vegada per setmana, s’entregaran a la fundació les racions sobrants de la cuina de pacients envasades dins de barquetes termosegellades, etiquetades i assegurant la seguretat alimentària, a través del circuit i protocol de funcionament del projecte Pont Alimentari.

Des de l’Hospital asseguren que en un futur pròxim, es valorarà la incorporació dels excedents de cafeteria en el circuit d’acollida. La iniciativa ha rebut el seu últim impuls amb el Pla d’acció per reduir el desaprofitament alimentari, que està impulsant aquest any el Pacte de Viladecans pel Clima del qual formen part tant Càritas com l’Hospital, i ha sigut possible gràcies a la col·laboració de l’empresa de restauració del centre, Mésss.

L’hospital compta amb un software de gestió de cuina de pacients que facilita dades quantitatives i qualitatives per orientar les comandes de comestibles i menjars, i gestionar les peticions de dietes que fa infermeria, i optimitza així el procés i ho fa més eficient. fA més, es fan controls de residus de safates, de manera normalitzada, que permeten conèixer quina acceptació tenen les dietes i, així, ajustar-les perquè hi hagi menys aliments descartats.

Notícies relacionades

Així mateix, a la cafeteria del centre es porta a terme el control dels sobrants diaris amb registres per ajustar les comandes posteriors. Des d’un punt de vista estratègic, el projecte s’emmarca en el nexe entre seguretat alimentària, economia circular, transparència en la gestió i sostenibilitat, i eficiència en l’ús de recursos.

Llegeix totes les notícies de Viladecans a EL PERIÓDICO Viladecans

Temes:

Viladecans