Conflicte

Els empresaris s’afegeixen als ajuntaments del Baix Llobregat contra l’ampliació dels espais protegits del Delta

Consideren que l’ampliació de la ZEPA és «inútil» perquè no respon a les exigències de la Carta d’Emplaçament de la UE i creuen que no paralitzarà l’expedient sancionador

Els empresaris s’afegeixen als ajuntaments del Baix Llobregat contra l’ampliació dels espais protegits del Delta
1
Es llegeix en minuts

Prop de 200 empreses agroalimentàries han presentat al·legacions contra l’ampliació de la Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) del delta del Llobregat, ha informat l’Institut Agrícola Català de Sant Isidre en un comunicat aquest dimecres. La majoria social de la ciutadania afectada pel projecte d’extensió de la zona de protecció Xarxa Natura 2000 ha plasmat mitjançant «al·legacions massives» el rebuig d’aquest pla, en el marc de la consulta pública oberta des de juliol fins a finals d’octubre.

Entre ells també es troben els consistoris de la zona –Viladecans, Gavà i Sant Boi – que fa tot just dues setmanes també hi van presentar al·legacions i ho van comunicar en una roda de premsa, on hi havia tant l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, com les alcaldesses de Sant Boi i Gavà, Lluïsa Moret i Gemma Badia. Els consistoris van denunciar que la proposta de la Generalitat s’havia fet a l’esquena del territori i que si se segueix cap endavant, posarà en perill la pagesia.

«L’ampliació de la ZEPA és inútil»

Els empresaris agrícoles consideren que l’ampliació de la ZEPA és «inútil» perquè no respon a les exigències de la Carta d’Emplaçament de la Unió Europea i creuen que no paralitzarà l’expedient sancionador.

Les al·legacions assenyalen les «greus carències» de l’ampliació, i destaquen la falta d’un pla de gestió de les actuals superfícies protegides, l’absència de fonaments tècnics i científics de la proposta i el fet de no tenir un estudi o memòria socioeconòmica d’impacte.

Notícies relacionades

Per això, els representants del sector empresarial agroalimentari demanen a la Generalitat un estudi d’impacte econòmic, així com un «diàleg real» amb el Govern per evitar la desaparició de la indústria agroalimentària a la comarca del Baix Llobregat.

Més notícies del Baix Llobregat  a EL PERIÓDICO