Consell Comarcal del Baix Llobregat

El Pla d’Acció del Baix Llobregat, projecte pilot de l’Agenda Urbana Espanyola

Es tracta d’un document d’estratègia territorial i urbana aprovat per unanimitat política dels 30 municipis de la comarca

El Pla d’Acció del Baix Llobregat, projecte pilot de l’Agenda Urbana Espanyola

Consell Comarcal del Baix Llobregat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Consell Comarcal del Baix Llobregat ha estat seleccionat per la Secretaria General d’Agenda Urbana i Vivenda per realitzar un projecte pilot d’Agenda Urbana, que servirà «com a bona pràctica i experiència transferible per orientar altres municipis i comarques» en l’elaboració dels seus respectius plans d’acció, segons informa el Consell Comarcal.

Aquest dimecres, 7 de setembre, ha tingut lloc la firma del protocol a la sala del Mitma, que ha estat presidida per la ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i en la qual ha acudit la presidenta del Consell Comarcal, Eva Martínez.

L’Agenda Urbana per Espanya es defineix com un procés, materialitzant-se a través de la seva implementació mitjançant els plans d’acció desenvolupats pels diferents agents que intervenen en el desenvolupament de ciutats i territoris, i especialment, per part de les entitats locals.

Per la seva banda, el Consell Comarcal té entre els seus propòsits el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per les Agendes Internacionals, com són l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, la Nova Agenda Urbana de les Nacions Unides, i l’Agenda Urbana per a la Unió Europea.

Des de l’entitat defensen que «així ho reflecteixen les diferents línies estratègiques del Pacte del Baix Llobregat per un nou impuls econòmic i social», un document d’estratègia territorial i urbana aprovat per unanimitat política dels 30 municipis de la comarca, i del Pla d’Actuació Comarcal del Baix Llobregat 21-23.

Notícies relacionades

Aquest últim elaborat a través d’un procés de treball «reflexionat i compartit» entre el nivell polític, personal tècnic del Consell Comarcal del Baix Llobregat, entitats de la comarca i en col·laboració amb els 30 ajuntaments del territori, i que «identifica les línies d’actuació d’especial interès per a les necessitats i objectius estratègics de la comarca».

Llegeix totes les notícies de Viladecans, Sant Boi, Cornellà i l’Hospitalet a EL PERIÓDICO