Món acadèmic i professional

Vuit centres educatius de Viladecans participen en el projecte Xcelence

El projecte de la Fundació Bertelsmann i Empieza Por Educar busca unir estudiants i professionals

Vuit centres educatius de Viladecans participen en el projecte Xcelence
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El projecte pilot Xcelence Empreses Que Inspiren posa en marxa una sèrie de dotze trobades inspiradores que connecten estudiants de quart d’ESO amb 36 professionals de diferents àmbits. Les sessions són digitals i s’estan portant a terme des del 22 fins al 25 de març.

Vuit centres educatius de Viladecans (Baix Llobregat) –els instituts de Sales, Torre Roja, Josep Mestres i Busquets i Miramar, les escoles Sant Gabriel, Teide, Sagrada Família i Escola Goar– participen en aquesta prova pilot juntament amb les empreses STP Group i VLD Engineering.

Experiències reals

En aquestes sessions digitals els alumnes d’aquests centres coneixeran, mitjançant històries reals, un gran ventall de professions, sectors i itineraris que els ajudaran a reflexionar i prendre les seves decisions sobre el seu futur acadèmic i professional. Mitjançant les explicacions dels professionals, els estudiants descobriran algunes tendències del mercat laboral, sectors i professions amb projecció de futur i les habilitats i competències transversals necessàries per a qualsevol professió. A més, els alumnes escoltaran exemples de professionals que treballen en multinacionals i grans empreses, pimes, start-ups i casos d’emprenedoria i treball ‘freelance’. Per tant, podran comparar les implicacions i característiques de cada itinerari professional.

Notícies relacionades

Xcelence Empreses Que Inspiren és un moviment impulsat per la Fundació Bertelsmann i Empieza Por Educar. El projecte compta amb la col·laboració de JP Morgan i la Comunitat de Madrid; la implicació de professionals, empreses i associacions sectorials com CEIM i digitalES i altres entitats com el Consorci d’Educació de Barcelona i els ajuntaments de Terrassa, Viladecans i Lleida.

Més notícies deViladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO