L'EXPEDIENT ES COMENÇARÀ A NEGOCIAR EL 8 DE JULIOL

700 treballadors de Viladecans i Esplugues pot ser que estiguin afectats per un ero de Comdata

El sindicat veu «inacceptable» que es plantegin acomiadaments i no s'acullin a la pròrroga dels ertos. La decisió afectarà tots els centres menys el de Talavera

Els centres de Viladecans i Esplugues van ser els únics on es va fer un erto per força major durant el mes de maig. L'afectació va ser de 100 persones

viladecans des de sant ramon p1490907

viladecans des de sant ramon p1490907

2
Es llegeix en minuts
ACN / El Periódico

La multinacional italiana Comdata, antiga Digitex, ha comunicat als treballadors que presentarà un expedient de regulació d’ocupació (ero) per a la majoria de centres que té a l’Estat, que pot incloure les 700 persones que treballen a Viladecans i Esplugues de Llobregat, segons ha denunciat CCOO en un comunicat.

El sindicat veu «inacceptable» i «injustificable» la posició de l’empresa i diu que hi ha «altres sortides abans d’acomiadar», com acollir-se a la pròrroga dels expedients de regulació temporals d’ocupació (ertos). La decisió afecta tots els centres d’Espanya, menys el de Talavera, apunten els sindicalistes. En total, l’empresa té una plantilla de 3.000 persones a l’Estat.

La companyia no ha traslladat encara a la plantilla quina serà l’afectació exacta de l’expedient, que hauria de començar a negociar el dia 8 de juliol, van puntualitzar fonts sindicals. Fins aleshores, els sindicats dels diferents centres formaran la taula que participarà del període de consultes de 30 dies.

Els centres de Viladecans i Esplugues els únics on es va fer un erto per força major 

Comdata fa serveis d’atenció al client per a empreses com CaixaBank, Iberdrola, Telefónica, Gas Natural, entre d’altres, i durant la pandèmia ha sigut considerada com «servei essencial».

Els centres de Viladecans i Esplugues van ser els únics on es va fer un erto per força major durant el mes de maig. L’afectació va ser de 100 persones, el 90% de les quals van ser acomiadades el 15 de juny per la pèrdua d’un dels serveis, indica el sindicat. Els acomiadaments es van produir a Esplugues, on només hi ha una quarantena de treballadors.

CCOO explica que l’empresa ha estat «quatre mesos sense direcció» per culpa de la dimissió en bloc de l’anterior i lamenta que «la primera decisió de la nova» hagi sigut, precisament, comunicar un procediment d’acomiadament col·lectiu per al conjunt dels centres de l’empresa, a excepció del de Talavera.

CCOO destaca que la majoria de treballadors tenen una antiguitat de més de deu anys 

Per CCOO, aquesta decisió de Comdata és «inacceptable» i «injustificable», ja que creuen que hi ha «altres sortides abans que acomiadar», que passen per acollir-se a la pròrroga dels ertos fins al 30 de setembre, cosa que donaria temps per reprendre els serveis, «corregint defectes provocats per la mateixa empresa», i adequar el personal i descongestionar les càrregues de treball.

Segons els representants dels treballadors, l’empresa argumenta causes econòmiques i organitzatives, que «han sigut provocades per l’absència de direcció del negoci». Els sindicalistes també remarquen que una gran part de la plantilla de Digitex té una antiguitat de més de deu anys, i recorda que han flexibilitzat les seves condicions laborals per «facilitar la viabilitat del projecte i la seva competitivitat». L’empresa, diuen, està «fortament feminitzada».

Notícies relacionades

CCOO també fa una crida a les principals empreses clientes, com Telefónica, Gas Natural, Iberdrola i CaixaBank, perquè «d’aquestes depèn en quines condicions laborals es dona el servei als seus propis clients».

Més notícies de Viladecans en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA