ORGULL LGTBI

Viladecans s'integra a una xarxa de coordinació per millorar l'atenció al col·lectiu LGTBI

L'adhesió del servei d'atenció a persones LGTBI de Viladecans a la Xarxa de Serveis d'Atenció Integral permetrà una millora de la coordinació de serveis

El SAI de Viladecans té com a objectiu donar visibilitat a les realitats del col·lectiu LGTBI i oferir recolzament i atenció a la diversitat tant sexual com de gènere

undefined48732037 onbarcelona visitar orgullo gay barcelona190628175312

undefined48732037 onbarcelona visitar orgullo gay barcelona190628175312

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Viladecans celebrarà de forma virtual el Dia de l’Orgull LGTBI el diumenge 28 de juny en reivindicació de l’alliberament sexual i de gènere.

A més, aquest any, l’ajuntament vol celebrar l’acord  amb la Direcció General d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que es va realitzar el 26 de maig, per formalitzar la incorporació del servei d’atenció a persones LGBTI de Viladecans a la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral (SAI). 

Aquesta incorporació suposa una millora de la coordinació del SAI Viladecans amb altres SAI del territori, juntament amb el central, i poder atendre així les necessitats del col·lectiu de forma més efectiva. 

Una atenció de qualitat i proximitat 

Els serveis d’atenció integral tenen com a objectiu facilitar l’atenció de qualitat i proximitat per a les persones que pateixin, hagin patit o es trobin en risc de discriminació o violència motivades per l’orientació sexual, identitat o expressió de gènere. 

El SAI de Viladecans pretén donar visibilitat a les realitats del col·lectiu LGBTI i oferir recolzament i atenció a la diversitat tant sexual com de gènere.

Això s’aconsegueix mitjançant l’elaboració d’informes sobre la situació local de les persones del col·lectiu al municipi, el disseny d’estratègies de sensibilització i l’establiment de canals d’atenció, suport i acompanyament a víctimes d’LGTBIfòbia.  

L’Orgull a Viladecans 

Durant tota la setmana prèvia al 28 de juny, a Viladecans, es realitzen activitats relacionades amb el col·lectiu, aquest any de forma telemàtica.

La primera acció és el Challenge LGTBI, Challenge LGTBIon a través de l’Instagram de Viladecans Jove es poden compartir imatges on els protagonistes siguin els colors de la bandera LGTBI. L’ajuntament, posteriorment, farà un vídeo amb totes les imatges recollides en el #ViladecansAmbOrgull

Notícies relacionades

Altres accions que es portaran a terme aquest 26 de juny, prèvies a l’Orgull, seran la xerrada a través d’Instagram de l’activista i feminista Zinteta, la col·locació de la bandera LGTBI i la difusió del manifest del Dia de l’Orgull. 

Més notícies de Viladecans en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA