MILLORAR EL SERVEI A LES VÍCTIMES

Salut formarà professionals d'hospitals de tot Catalunya en l'atenció a les agressions sexuals

El departament vol estendre una especialització inspirada en el model del Clínic als vuit centres gestionats per l'ICS i a altres que s'identificaran com a referents

foto 3577180

foto 3577180

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Departament de Salut de la Generalitat vol estendre el model del Clínic, l’hospital de referència a Barcelona en l’atenció a les agressions sexuals, a altres centres de Catalunya. 

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que aquest any tenen previst formar en aquest àmbit els professionals dels vuit hospitals de l’Institut Català de la Salut (ICS) i el 2020 els d’altres centres catalans. 

Així, les regions sanitàries treballen per identificar els altres centres de Catalunya que seran referents en l’atenció a la violència sexual. La formació vol millorar la detecció i l’atenció de violències sexuals.

El model del Clínic es basa en una atenció integral en la urgència i en el seguiment de les persones que acudeixen a l’hospital per haver patit agressions sexuals. Les atenen un equip multidisciplinari amb diferents professionals i nivells assistencials. El programa posa la víctima al centre, ofereix acompanyament, respecte en les decisions i evita la revictimització secundària.

Notícies relacionades

Els hospitals gestionats per l’ICS són la Vall d’Hebron, Bellvitge, Germans Trias de Badalona, Arnau de Vilanova de Lleida, Joan XXIII de Tarragona, Josep Trueta de Girona, Verge de la Cinta de Tortosa i el de Viladecans.

Més notícies de Viladecans