A PARTIR DE DILLUNS

Els treballadors de la neteja de dependències municipals de Viladecans convoquen una vaga indefinida

Denuncien que porten sis anys amb el salari congelat i que, després de dos de negociació, no han pogut arribar a un acord amb l'empresa que gestiona el servei

El Comitè d'Empresa ha explicat al Ple la situació de la plantilla, afectada per una reducció de jornada que, a més, "afecta la qualitat del servei"

limpieza

limpieza

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els treballadors de l’empresa Ndavant, S.L., encarregada de gestionar la neteja a les escoles i dependències municipals de Viladecans, han convocat una vaga indefinida a partir del pròxim dilluns 1 d’abril en protesta “pel bloqueig en la negociació del conveni col·lectiu de l’empresa”.

Segons ha anunciat en un comunicat CCOO, que ha mostrat el seu recolzament a la plantilla, l’empresa es nega, després de gairebé dos anys de negociació, a acceptar qualsevol proposta que suposi un increment econòmic per als empleats d’aquest servei, que porten sis anys amb el salari congelat.

La convocatòria arriba després del fracàs dels intents de negociació amb l’empresa per part dels empleats, que ja han realitzat diverses concentracions a la plaça de la Vila, l’última ahir, durant la celebració del Ple municipal.

En la sessió plenària, la presidenta del Comitè d’Empresa de Ndvant, Francisca Lucas, va explicar la situació a què s’enfronta la plantilla i que “portem arrossegant des de fa gairebé sis anys”, arran de “la reorganització del servei de neteja” que va anunciar l’empresa el 2013.

Una reorganització que va tenir com a conseqüència una “modificació substancial de les condicions de feina de tota la plantilla” i que va suposar una reducció de jornada i de salari pròxima al 14%. A més, va afegir, s’han realitzat canvis en l’horari de treball, hi ha menys personal en alguns centres i les treballadores han de fer diversos desplaçaments durant la seva jornada laboral, situacions que "afecten la qualitat del servei”.

Recolzament unànime del Ple

Des del col·lectiu defensen que “després de sis anys sense increments econòmics, no és just que no puguem millorar les nostres condicions econòmiques i socials”, i per això, “en vista que no s’atenen les nostres reivindicacions”, s’han vist obligats a convocar aquesta vaga indefinida,

La presidenta del Comitè d’Empresa ha volgut deixar patent, a més, la voluntat dels treballadors per “arribar a acords i buscar una solució que garanteixi una millora de les condicions dels treballadors i del servei que prestem”, alhora que ha demanat la col·laboració del consistori.

Una col·laboració que l’alcalde, Carles Ruiz, ha recollit, assegurant que des de l’Ajuntament “intentarem ajudar en la mesura possible” a pal·liar aquesta situació.

Notícies relacionades

El plenari al complet ha donat el seu recolzament a la reivindicació dels treballadors, i ha aprovat per unanimitat una moció conjunta presentada per tots els grups de l’oposició, que demana supervisar el compliment del contracte de neteja dels edificis municipals.

Més notícies de Viladecans en les edicions locals d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

CCOO Vagues