El Comerç de Viladecans es reivindica davant l'obertura de l'Outlet

Organitzen una 'Festa del Comerç' el dia de l'obertura del centre comercial i conviden els ciutadans a firmar el seu Manifest

unnamed

unnamed

2
Es llegeix en minuts
LM / VILADECANS

El Comerç de Viladecans vol demostrar la seva importància i reivindicar el model comercial català i els seus valors davant l'“enèssima obertura d'un centre comercial al municipi”, en referència a la inauguració aquesta setmana del Viladecans The Style Outlets.

En aquest context, per al proper dia 27 d'octubre, dia de l'obertura al públic del centre comercial, la Xarxa Comercial de Viladecans organitza una Festa del Comerç que, sota el lema ‘El petit comerç és l'essència del poble, ¡vine a donar-nos suport!’, oferirà diferents accions i activitats, així com la lectura del seu manifest.

El programa d'activitats inclou una ‘Baby Run’, la primera carrera per a nadons que gategen, l'espectacle de titelles ‘Allau el terrible’, la presentació del llibre ‘Els dies sense glòria’ de Sílvia Alcàntara, i la lectura del Manifest. Finalitzarà la jornada amb un brindis per una ‘llarga vida als carrers i botigues de Viladecans’.

MANIFEST

La Xarxa Comercial de Viladecans posa en marxa una web a través de la qual dirigeixen els ciutadans per firmar el seu manifest a través de la plataforma Change.org.

Un manifest que comença recordant que “el comerç de la teva ciutat és el que posa i treu els carrers cada dia, qui il·lumina i dóna vida als carrers amb els seus aparadors, el comerç són la Maria, el Joan, la Glòria, són amics, confessors i consellers”.

El text reivindica que “el comerç de Viladecans i el del Baix Llobregat volem dir prou, som una comarca motor del nostre país, una comarca treballadora i que actualment té més metres quadrats de centres comercials per habitant del país”.

I segueix assegurant que “no estem en contra d'un centre comercial, estem en contra de tots, creiem en el model comercial català de tota la vida, on els pobles amb comerç són pobles vius, no volem que el nostre poble es converteixi en una ciutat dormitori, volem un poble bonic, net i ben il·luminat, on passejar-hi sigui un plaer, on poder viure”.

En aquest context, els comerciants demanden a les institucions “una nova llei de comerç que protegeixi el petit comerç i limiti el nombre de centres comercials al territori”, a més de que l'Ajuntament de Viladecans “adeqüi el pressupost municipal destinat al comerç i posi recursos per millorar els principals eixos comercials i un programa de manteniment d'aquests”.

Notícies relacionades

Asseguren que “volem un comerç de qualitat i és per això que demanem un nou pla d'usos que proporcioni una oferta de comerços variada i d'acord amb les necessitats de la població”, així com també “mesures reals de protecció i dinamització del comerç de proximitat i el compromís de realitzar processos participatius i democràtics en aquells projectes de gran envergadura que repercuteixin en la vida del municipi i de la comarca”.

Més notícies de Viladecans

Temes:

Comerç Empreses