Cyberpunk 2077: Així és el videojoc de CD Projekt de què tots parlen

  • ‘Night City’, l’urbs on es desenvolupa l’aventura, representa l’escenari ideal per convertir-se en la nova referència entre els videojocs
Cyberpunk 2077: Així és el videojoc de CD Projekt de què tots parlen
Cyberpunk 2077: Així és el videojoc de CD Projekt de què tots parlen

/

2
Es llegeix en minuts

Com segurament ja sabràs, ‘Cyberpunk 2077’ està disponible per a multitud de dispositius, i ofereix diferents rendiments en funció de la plataforma en què corre i les seves característiques. El videojoc de la desenvolupadora polonesa CD Projekt RED, llueix un desplegament gràfic sense parió a les noves consoles, però és en ordinadors equipats amb targetes gràfiques GeForce RTX on mostra tot el seu potencial, gràcies a les tecnologies exclusives de Nvidia.

‘Night City’, l’urbs on es desenvolupa l’aventura, representa l’escenari ideal per convertir-se en la nova referència entre els videojocs que utilitzen el traçat de llamps per generar gràfics més realistes. Els llums de neó, el cicle dia/nit, les sortides de fums i columnes de vapor que surten del terra, es complementen amb els edificis de vidre, bassals i les superfícies reflectores per mostrar una de les ciutats més impressionants de la història dels videojocs gràcies a les tecnologies RTX.

El títol per a ordinadors equipats amb GeForce RTX es diferencia de la resta de versions per la profunda aplicació del traçat de llamps i la seva compatibilitat amb la intel·ligència artificial del DLSS, una tecnologia que millora de forma considerable el rendiment del joc sense perjudicar l’aspecte gràfic. El nou i més esperat de CD Projekt RED aprofita els RT Cores –processadors dedicats per al traçat de llamps inclosos a les targetes gràfiques GeForce RTX– per a quatre funcions:

Il·luminació difusa de traçat de llamps, que captura la lluminositat del cel i il·luminació que s’emet des de diverses superfícies, una cosa que resulta difícil d’aconseguir amb les tècniques de renderitzat tradicionals. Quan s’activa, els objectes i superfícies com cartells il·luminaran els seus voltants amb llum natural, i el sol i la lluna il·luminaran de forma realista Night City.

Reflexos amb traçat de llamps, que, en aquesta ocasió, s’utilitzen a totes les superfícies i poden traçar rangs de fins a diversos quilòmetres, cosa que permet reflexos realistes en grans distàncies de visió. Són presents en superfícies i objectes opacs i transparents per simular la forma en què la llum es reflecteix en superfícies setinades i metàl·liques traçant un únic rebot de llamps reflectits contra l’escena.

Tècnica d’ombreig i renderitzat

Notícies relacionades

L’oclusió ambiental amb traçat de llamps és una tècnica d’ombreig i renderitzat feta servir per calcular com s’exposen tots els punts d’una escena a la il·luminació ambiental, cosa que provoca la renderització de noves ombres d’oclusió que dona realitat als objectes i enfosqueixen de forma natural superfícies, objectes i altres elements del joc. Aquí, l’oclusió ambiental amb traçat de llamps es pot utilitzar amb llums locals per aproximar-se als efectes d’ombres locals en els quals no es troben ombres, cosa que millora en gran manera la qualitat de l’efecte.

Finalment, ombres amb traçat de llamps, que permet als desenvolupadors portar ombres perfectes a nivell de píxel als jocs sense els compromisos i limitacions dels mapes. En el joc de la casa de ‘software’ polonesa, les ombres direccionals de sol i la llum de la lluna s’afegeixen al joc en funció de la força de la llum, la difusió d’aquesta a través de núvols i altres factors.

Temes:

Videojocs