Un nanosegon en el metavers

eSports, el fenomen que triomfa entre les noves generacions

Els eSports s’han posicionat els últims anys com un dels sectors que més xifres mou arreu del món

Parlem amb Danyl Shatko, exjugador professional de Clash Royale i CEO de Litlab Games, i amb la ‘streamer’ i jugadora de League of Legends, Abuela Vengadora.

eSports, el fenomen que triomfa entre les noves generacions

Adek Berry

2
Es llegeix en minuts
Judit Figueras, Pilar Enériz, Anna Solà
Judit Figueras, Pilar Enériz, Anna Solà

Periodistes

ver +

Quan Faker, Crisp o elyoya (Javier Prades) es van descarregar fa anys el videojoc League of Legends al seu ordinador, poc pensaven que acabarien sent jugadors professionals. I de fet, s’han convertit en molt més que això: són superestrelles d’eSports i participants del Campionat Mundial del videojoc League of Legends (LoL), Worlds 2023, que es disputa fins al 19 de novembre a Seül, Corea del Sud.

El que segurament va començar a la seva habitació de Corea, la Xina i Espanya, respectivament, com a ‘gamers’ amateur per passar l’estona amb els amics, ha acabat convertir-los en esportistes d’elit, aclamats per públics de tot el món ara que es disputa la competició de més calibre de LoL. En els mundials, els equips xinesos Weibo, amb Crisp en el seu equip, Blibli Gaming, JD Gaming i l’únic supervivent coreà, T1, amb Faker com a tirador, es veuran les cares en les semifinals d’aquest cap de setmana.

En el capítol del pòdcast de tecnologia ‘inreal life’ d’EL PERIÓDICO, Un nanosegon en el metavers que estrenem aquesta tarda, parlem del fenomen dels eSports. ¿Per què agraden tant a les noves generacions? ¿Què ha fet que els videojocs es converteixin en competicions oficials?, i ¿com són els nois i les noies que juguen professionalment? Parlem de tot això amb Danyl Shatko, exjugador professional del popular joc de mòbil Clash Royale i ara CEO de Litlab Games, empresa desenvolupadora del videojoc CyberTitans, estrenat al maig.

Notícies relacionades

Pots escoltar el capítol d’avui a SpotifyiVooxApple PodcastGoogle PodcastsPodimoAmazon Music. S’estrena un nou capítol els dimarts, cada 15 dies. A més, pots seguir tota l’actualitat del pòdcast a InstagramTwitter i TikTok.

A la secció de Pilar Enériz parlem de consells per jugar en línia, basats tant en el sentit comú com en la ciberseguretat. A la secció d’Anna Solà, centrada en TikTok, parlem amb la ‘streamer’ i jugadora de League of Legends, Abuela Vengadora. És Anabel Ávila, una madrilenya de 64 anys que és tot un fenomen a Twitch, amb gairebé 60.000 espectadors en els seus directes jugant a League of Legends. Va començar a pujar les seves partides a TikTok, on es va fer viral i va aconseguir un ‘boom’ en el seu canal de Twitch.

@abuelavengadora

Esto no es un meme, prometo que mis hijos son un latazo #videojuegos #leagueoflegends #stream #twitch #abuelavengadora #gamergirl #parati

♬ sonido original - Abuela Vengadora 👾

En capítols anteriors...