Canvis en el sector

Microsoft reestructura la compra d’Activision Blizzard a la recerca de l’aprovació dels reguladors

Microsoft reestructura la compra d’Activision Blizzard a la recerca de l’aprovació dels reguladors
2
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Microsoft està reestructurant el seu multimilionari acord de compra del gegant Activision Blizzard, la més gran en la història dels videojocs. La companyia informàtica transferirà a Ubisoft els drets de joc al núvol de la creadora de ‘Call of duty’ i ‘World of warcraft’, un moviment que busca apaivagar les preocupacions dels reguladors del Regne Unit.

El 26 d’abril, l’Autoritat dels Mercats i la Competència britànica va bloquejar l’adquisició d’AB per gairebé 70.000 milions de dòlars (uns 62.649 milions d’euros) al considerar que podria alterar el mercat dels jocs al núvol, i perjudicar la competència, la innovació i els usuaris. La decisió britànica va suposar un revés majúscul per a Microsoft, que va realitzar la proposta de compra el gener del 2022.

«Per fer front a les preocupacions sobre l’impacte de l’adquisició proposada en l’‘streaming’ de jocs al núvol plantejades per l’Autoritat de Competència i Mercats del Regne Unit, estem reestructurant la transacció per adquirir un conjunt més reduït de drets», ha afirmat el president de Microsoft, Brad Smith. Ara, el regulador del Regne Unit haurà d’investigar la nova proposta de compra i emetre una resposta el 18 d’octubre.

Ubisoft, beneficiada

La nova proposta de Microsoft beneficiarà la companyia francesa Ubisoft, receptora dels drets de ‘streaming’ al núvol «de tots els jocs actuals i nous d’Activision Blizzard per a PC i consoles llançats durant els pròxims 15 anys». Entre la cartera de jocs de la companyia destaquen els esmentats ‘Call of duty’ i ‘World of warcraft’, però també altres sagues reputades com ‘Diablo’, ‘Candy crush’, ‘Crash bandicoot’, ‘Tony Hawk’ o ‘Guitar hero’. Aquests drets seran «a perpetuïtat», segons Smith.

Notícies relacionades

Aquesta proposta significa que, en cas que s’aprovi, Microsoft no podrà llançar aquests jocs i d’altres de nous en exclusiva en els serveis de jocs al núvol de Xbox, la seva consola. Ubisoft pagarà a la companyia per poder tenir aquests drets i posar els videojocs a disposició del públic a través de la seva plataforma, disponible per a PC, Amazon Luna, PlayStation i la mateixa Xbox.

No obstant, Ubisoft només controlarà aquests drets fora de la Unió Europea (UE), ja que els reguladors comunitaris sí que van donar el vistiplau a la fusió i no van mostrar la mateixa preocupació sobre una possible concentració del mercat que afectés el consumidor. Als Estats Units, la Comissió Federal de Comerç (FTC) va denunciar el procés, però la seva apel·lació va ser rebutjada pels tribunals. Els acords que Microsoft ha teixit en altres parts del planeta quedaran bloquejats fins que no es decideixi el cas obert al Regne Unit, que s’espera a partir de mitjans d’octubre.

Temes:

Microsoft