¿Quins són els millors jocs d'eSports?

Futbol i trets no ho són tot en eSports, cada vegada jocs més heterogenis s'apunten a la moda de l'esport electrònic individual o per equips

Els eSports continuen el seu creixement meteòric.

Els eSports continuen el seu creixement meteòric. / BLOGOCIO

2
Es llegeix en minuts
PEDRO CANO

Els eSports o esports electrònics cada vegada estan més de moda i disfruten d'un nombre més gran de jugadors, competicions i premis. No obstant, no tots els gèneres són proclius a formar part d'aquesta tendència, malgrat que la varietat cada vegada és més gran.

Òbviament, l'esport com a tal és l'àmbit més lògic en què es pot basar un eSport. D'aquesta manera, la FIFA és el rei indiscutible del futbol 'on line'. Des del 2004 se celebra la FIFA Interactive World Cup, que va començar a Suïssa i posteriorment s'ha traslladat a països de tot el món com AlemanyaQatar Espanya, com a seus per disputar la final. Normalment, la competició té lloc entre els mesos de maig i juny, si bé el 2014 es va celebrar al Brasil a principis de juliol i va atorgar al campió danès August Rosenmeier 20.000 dòlars i un viatge a la pròxima gala de la Pilota d'Or.

Un altre gènere que guanya cada vegada més adeptes entre els fans d'eSports és el de la lluita, on jugadors de tot el món poden combatre cos a cos digital contra els seus rivals. Aquí hi ha molta més varietat de títols amb Street FighterTekken, King of Fighters, Killer Instinct o fins i tot Pokémon, entre els més jugats. A diferència d'altres eSports, la lluita té el privilegi de comptar amb un escenari excepcional cada any, la ciutat de Las Vegas, des d'on es fan retransmissions en directe de combats intensos i espectaculars.

L'estratègia també és molt comuna en alguns títols d'eSports, essent Starcraft II un dels màxims exponents. La Starcraft II World Championship Series se celebra tots els mesos de novembre a la Blizzcon i és una de les competicions amb més quantitat de seguidors de tots els gèneres, especialment procedents de Corea del Sud.

És clar que cada vegada l'estratègia perd més terreny respecte al MOBA (Multiplayer Online Battle Arena), on es donen cita títols d'estratègia 'on line' amb elements de rol i fantasia. En aquest gènere DOTA 2 (Defense of the Ancients 2) i LOL (League of Legends) són els que s'emporten la fama i la glòria. Més de dos milions de dòlars són oferts entre els premis que es disputen jugadors de tot el món.

Si parlem de gèneres definitoris dels eSports, el 'shooter' és el clàssic entre els clàssics, destacant Counter StrikeCall of Duty i Team Fortress entre tots els altres. Actualment es reparteixen fins a 250.000 dòlars als més hàbils amb les armes de foc digitals, que han de demostrar el seu talent en competicions com la d'EMS One Katowice CS:GO Championship, que té lloc a l'Spodek Arena polonès.

Notícies relacionades

Finalment, parlem de l'últim gènere a apuntar-se als eSports, l'enfrontament per cartes. De manera similar al que passa amb els tornejos de jocs com el pòquer, les cartes digitals canvien asos i piques per rol i fantasia. Hearthstone ha aconseguit en tot just un any expandir-se per tot el món i ja compta amb The Hearthstone World Championship com a competició oficial. Les seves contínues expansions i un sistema de joc que barreja estratègia i col·leccionisme li permeten situar-se entre els eSports més coneguts.

De tots, des de Blogocio en fem una anàlisi exhaustiva, amb les cites oficials de tots els eSports actuals, els seus premis econòmics i la transcendència que cobren en el món digital. 

Temes:

eSports