Varietat infusionable

Cafè amb fongs, l’última tendència saludable que arriba a Barcelona

sociedad/Chaga_6.jpg

sociedad/Chaga_6.jpg

2
Es llegeix en minuts

L’ús de fongs i bolets amb finalitats medicinals i curatives es practica des de fa segles a diversos països, ja que són una font rica de polisacàrids, específicament els bioactius que s’anomenen betaglucans o homopolisacàrids. Una vegada ingerits, aquests polisacàrids actuen com a probiòtics al sistema digestiu i ajuden en la digestió de moltes maneres.

El fet que aportin un gust bo i característic als plats en els quals s’inclouen encara fa que s’usin més, tant frescos com deshidratats.

Però la tendència d’afegir fongs a infusions o al cafè és relativament nova. O això es creuen alguns, perquè durant la Segona Guerra Mundial hi havia escassetat de multitud de productes i aliments, entre aquests, el cafè. Per això moltes persones buscaven alternatives, com l’ordi torrat i els fongs chaga, un fong que creix als bedolls i en altres arbres de la família que es troben a zones fredes.

De moda a Barcelona

Aquesta tendència s’ha tornat a posar de moda. I fins i tot arriba a Barcelona amb la ‘start-up’ barcelonina Upraising Effects, segons explica ‘The new Barcelona Post’.

«Aquests ingredients [els fongs] són la nova tendència al món del ‘wellness’ per les seves potents propietats naturals. En lloc de crear una nova beguda funcional que ens costarà incorporar a la nostra dieta, el que fem és afegir aquestes propietats al cafè, que és una beguda que ja forma part de la nostra rutina diària», afirma Guy Morley, un dels dos cofundadors d’Upraising a ‘The new Barcelona Post’.

L’empresa ha desenvolupat tres varietats de cafè enriquit amb extracte de fongs, que ven a 22 euros el paquet de 300 grams. Cada una té una finalitat diferent: incrementar la concentració, la productivitat i la memòria (Upraising Flow State); potenciar la immunitat i la longevitat (Upraising Live Well), i millorar l’estat d’ànim i calmar les preocupacions (Upraising Bright Mood).

Paquets a 22 euros

Aquest cafè es ven ja molt i barrejat amb aquests ingredients extres en paquets de 300 grams a un preu de 22 euros la unitat. L’ideal és preparar-lo en cafeteres de filtre, ‘french press’, ‘chemex’ (per degoteig) o ‘moka’.

Notícies relacionades

Segons Morley, Upraising és la primera empresa a treure aquesta categoria de mercat a Europa i ho fa com una marca nativa digital centrada en la venda per internet, tot i que el producte, que ja està disponible des de mitjans d’octubre, també es comercialitzarà en botigues físiques seleccionades. A banda de poder trobar-se a la seva botiga en línia, Uprising serà present a la cadena Funky Bakers i a Frizzant, una botiga i estudi de ioga situada a la Gran Via.

La ‘start-up’ treballa amb quatre tipus de fongs: Barbeta de Cabra, Reishi, Chaga i Maitake.