Després de tres dies festius

Diversos accidents compliquen l’operació tornada de Tots Sants

Diversos accidents compliquen l’operació tornada de Tots Sants

Ferran Nadeu

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Diversos accidents estan complicant l’operació tornada després dels tres dies festius de Tots Sants i estan provocant retencions i cues més llargues de les habituals. Entre les 12.00 i les 20.00 hores, 211.572 vehicles havien tornat a l’àrea metropolitana de Barcelona, cosa que representa gairebé el 80% dels desplaçats.

Hi ha hagut circulació intensa durant tota la tarda, especialment a l’AP-7 i a la C-16, on s’han registrat diversos quilòmetres de retencions: 11 entre Bagà i la Nou de Berguedà, 15 entre Roda de Berà i Banyeres del Penedès, i 10 entre Llinars del Vallès i la Roca del Vallès.

A l’AP-7 sud, en direcció a Barcelona, s’han registado fins a 16 quilòmetres de cua a l’altura de Castellet i la Gornal per un accident múltiple. També hi ha congestions per accidents als trams de Collbató, Sant Celoni i la Roca del Vallès, amb fins a nou quilòmetres de circulació intensa.

A la C-16 hi ha hagut fins a vuit quilòmetres de congestió al Berguedà amb destinació a Barcelona, i vuit més a l’altura de Cercs.

El Servei Català de Trànsit (SCT) havia recomanat als conductors que planifiquessin la tornada a casa després de Tots Sants, que acaba aquest dilluns. Està previst que entre les 12.00 hores i les 00.00 hores tornin a l’àrea metropolitana de Barcelona uns 265.000 vehicles. Des de les autoritats de Trànsit, s’ha recordat que en la mateixa festivitat del 2019, l’última abans de la pandèmia, les retencions a Catalunya es van registrar principalment a partir de les 19.00 hores, per la qual cosa s’aconsella consultar la situació de la xarxa viària abans dels desplaçaments:

Els problemes més importants pels volts del migdia s’han donat a la C-16 a Urús (Berguedà), on s’ha hagut de regular el trànsit per evitar col·lapses a l’interior del túnel del Cadí, però també en altres vies de la zona, com a la C-162, o bé a la C-17 a Ripoll o la C-14 a Organyà (Alt Urgell).

Tres morts en tres dies

Notícies relacionades

L’AP-7, tant en sentit sud des de Tarragona com des de les comarques de Girona, al nord, seran un altre dels punts conflictius. La zona de la Roca del Vallès, on diumenge ja es van produir les primeres cues, ha acumulat 3,5 quilòmetres de retencions abans de l’hora de dinar.

A la C-153 també hi ha hagut cues a la Vall d’en Bas (Garrotxa), però en aquest cas ha sigut com a conseqüència d’un xoc frontal mortal, que s’afegeix als altres dos sinistres de la xarxa viària catalana amb morts, dissabte a Llagostera i diumenge a Ulldecona. Ja són 115 les persones que han perdut la vida a la carretera aquest 2021 a Catalunya.