Sinistralitat viària

Un conductor mor en un xoc frontal a la Vall d’en Bas

115 persones han mort en accidents de circulació a Catalunya el 2021

Archivo - Arxiu - Cotxe dels Mossos dEsquadra

Archivo - Arxiu - Cotxe dels Mossos dEsquadra

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un conductor de 50 anys ha mort aquest dilluns en un xoc frontal a la carretera C-153 a la Vall d’en Bas (Garrotxa), segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). El sinistre viari s’ha produït en el punt quilomètric 50,4 i els Mossos d’Esquadra han rebut l’avís a les 09.42 hores.

Per causes que encara s’estan investigant, hi ha hagut una col·lisió frontal entre dos turismes. Com a conseqüència de l’impacte, el conductor d’un dels cotxes implicats ha mort. Es tracta del veí d’Olot J. D. V. El passatger davanter ha resultat ferit greu i l’han traslladat en helicòpter medicalitzat a l’hospital Josep Trueta de Girona. A més, el conductor del segon vehicle implicat ha resultat ferit menys greu i ha sigut evacuat en ambulància al mateix centre hospitalari.

Carretera tallada

Arran de la incidència, s’han activat quatre patrulles dels Mossos d’Esquadra, tres dotacions dels Bombers de la Generalitat, l’helicòpter medicalitzat i dues ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que també ha activat la unitat de suport psicològic. Amb aquesta víctima ja són 115 les persones mortes en sinistres viaris a Catalunya aquest 2021, les dues últimes a Llagostera i Ulldecona.

Notícies relacionades

La circulació de la C-153 en els dos sentits de la marxa s’ha tallat per procedir a les tasques d’assistència de l’accident més de tres hores.

Atenció a les víctimes

El SCT recorda que el SIAVT (Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit) es troba a disposició dels familiars i afectats per sinistres de trànsit els 365 dies de l’any per oferir-los un servei d’orientació i informació sobre els tràmits després del sinistre, conèixer els recursos existents, rebre informació sobre els drets que els reconeix la legislació vigent i el suport psicològic davant un sinistre de trànsit. S’hi pot contactar mitjançant el telèfon gratuït 900 100 268 i a través de la web victimestransit.gencat.cat.