DESPRÉS DEL SINISTRE DE DIVENDRES

"Ràbia i indignació" dels usuaris de l'R4 de Rodalies

Els viatgers han convocat una manifestació de protesta aquesta tarda a Manresa

Renfe confia a recuperar la normalitat de servei aquest dimarts

tren-accidente-foto-dia-11

tren-accidente-foto-dia-11

2
Es llegeix en minuts
ACN

Dos accidents mortals en dos mesos i mig, i a només tres estacions de distància. Els usuaris de l’R4 de Renfe, que uneix Manresa amb Barcelona, senten "ràbia i indignació" per "la manca d’inversió" que té aquesta línia i que ha quedat de manifest en l’accident d’aquest divendres a Castellgalí. 

Els viatgers admeten que els fa por tornar a pujar al tren, però que no tenen més remei per la manca d’infraestructures alternatives que pateix la comarca. És el cas de l’Iman el-Kabiri, que cada dia ha d’agafar el tren per anar fins a la Universitat Autònoma de Barcelona. "No pots fer res, l’has d’agafar sí o sí", ha explicat.

Aquesta tarda a Manresa hi ha convocada una manifestació per exigir més inversió en la línia R4, i el consell d’alcaldes preveu reunir-se de manera extraordinària aquest dimecres per tractar la qüestió.

Retirada del tren sinistrat

Paral·lelament, Renfe treballarà aquest dilluns en la retirada de l’última part del tren accidentat a Castellgalí. La resta del material s’ha apartat a les estacions de Sant Vicenç de Castellet i Manresa. Una vegada es retiri, tècnics d’Adif repararan els danys en la infraestructura.

Es podria recuperar el servei per les dues vies en aquest tram durant el dia, però es manté la previsió de recuperar la normalitat en les línies R4 i R12 quan comenci el servei de dimarts. Mentrestant, es manté el servei alternatiu per carretera entre Sant Vicenç de Castellet i Manresa pels trens de la línia R4 i entre Sant Vicenç de Castellet i Calaf per als de la R12.

Una quinzena d’operaris treballen aquest dilluns per retirar la capçalera del tren de Rodalies que, divendres passat, va impactar frontalment contra el tren que venia de Lleida, a Castellgalí. Es tracta de la part del comboi més danyada i, per aquesta raó, fa falta una grua de grans dimensions per tornar a encarrilar-la i portar-la a desballestar.

Notícies relacionades

Una vegada s’hagi retirat, els tècnics d’Adif hauran de treballar en els danys que s’han produït a la via. El portaveu de Renfe a Catalunya, Antonio Carmona, ha explicat que l’objectiu de la companyia és que aquest dimarts, a l’inici del servei, l’R4 i l’R12 tornin a funcionar "amb tota normalitat".

Quant a les investigacions, Carmona ha dit que, a hores d’ara, es treballa en totes per entendre "què va passar, quins errors es van cometre i, el més important, detectar quines solucions s’han d’adoptar per evitar que es pugui produir un altre accident d’aquest tipus, ja sigui a l’R4 com qualsevol altre punt de la xarxa". El portaveu de Renfe ha explicat que, aquest dilluns –primer dia feiner des de l’accident–, el volum de viatgers a Manresa a estat d’uns 3.000, una xifra que és l’habitual en laborables.