Un mort en el xoc de dos trens de Rodalies a Sant Vicenç de Castellet

La circulació a la línia R4 ha quedat tallada després de l'accident mortal

jhiuvdxpt7w9k4lgbv2ld41100 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe / Barcelona

Una persona ha mort i, almenys, vuit han resultat ferides de caràcter menys greu  al xocar frontalment un tren de la línia R-12 en direcció a Barcelona amb un altre de la línia R4 de Rodalies en direcció a Manresa, entre les localitats barcelonines de Sant Vicenç de Castellet i Manresa, segons un portaveu de Renfe.

El mateix portaveu ha explicat que els bombers continuen treballant al lloc de l’accident per evacuar tots els viatgers i que estan preparant l’obertura d’una oficina d’atenció a les víctimes "com més aviat millor".

Segons han informat Protecció Civil i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), la línia 4 de Rodalies està interrompuda a causa d’aquest accident ocorregut a les 18.20 hores a l’altura de l’antic baixador de Castellgalí.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, s’està dirigint cap al punt de l’accident per seguir en primera línia els treballs dels equips d’emergència.

Notícies relacionades

Un passatger ha sigut el que ha avisat del sinistre a les 18.20 hores de la tarda, davant de la qual cosa Protecció Civil ha activat en fase d’alerta el pla d’emergències ferroviàries Ferrocat.

La línia 4 de Rodalies està interrompuda a causa d’aquest accident ocorregut passades les sis de la tarda, a l’altura de l’antic baixador de Gastellgalí. El SEM ha activat vuit ambulàncies i altres vehicles de logística i unitats no urgents. Segons aquestes fonts, a causa de l’accident s’ha activat l’alerta Ferrocat i els equips d’emergència han sigut mobilitzats.